Craig Breen vasakul. Foto: Aldo Luud
WRC
23. juuli 2018, 15:46

Citroeni WRC-tiim sai Rally Estonialt Soome ralliks väga palju positiivset

Citroeni WRC-tiim on ainus, kel sellest hooajast veel autoralli MM-sarjas etapivõit puudu. Keeruline loota, et see tuleks sel nädalal Soomest, kuid võistluse eel on meeskond äärmiselt ootusärev. 

Citroen oli üks kolmest WRC-meeskonnast, kes end ka Rally Estonial proovile pani. Lõuna-Eesti teedel käis C3 masinat testimas Craig Breen, kes Ott Tänaku ja Hayden Paddoni järel kolmanda koha noppis. 

Kuid tulemus polnudki Rally Estonialt põhiline. Suurim eesmärk, testimine Soome ralliks, sai kuhjaga täidetud. 

"Rally Estonia oli minu jaoks suurepärane ettevalmistus. Saime mõningaid asju kontrollida, lisaks testisime uut esiosa seadet, mis on masina tasakaalu veelgi paremaks muutnud," rääkis Breen wrc.com-ile. 

"Tunnen end Soome ralli eel väga enesekindlalt. Sellelt etapilt on mul kõige rohkem kogemusi. Kogemused on Soomes väga tähtsad, veel enam, et tänavu on osad katsed veidi muutunud."

Positiivselt on meelestatud ka tiimiboss Pierre Budar. "Rally Estonia ja testipäevad Soomes läksid väga hästi, oleme võistluseks suurepäraselt valmis," ütles ta. "Meil on sellelt rallilt palju kogemusi, masinal on mitmeid uuendusi, nii et loodetavasti võitleme kõrgete kohtade eest."

Lisaks Breen´ile sõidavad Soomes Mads Östberg ja Khalid Al Qassimi.