MUREST MURTUD: Tia Coleman kaotas amfiibautoõnnetuses üheksa pereliiget. Foto: SIPA/Scanpix
Maailm
23. juuli 2018, 17:00

KOHUTAV TRAGÖÖDIA: naine kaotas amfiibsõidukiõnnetuses üheksa pereliiget (26)

Tia Coleman kaotas USAs Missouri osariigis toimunud veeõnnetuses üheksa pereliiget, nendes seas olid tema abikaasa ja kolm last, vahendab Blick Online. 

Õnnetus juhtus neljapäeval, turistide seas populaarsel Table Rocki tehisjärvel. Tia Coleman läks koos kolme lapse (ühe-, kolme- ja seitsmeaastane), abikaasa, ämma ja äia, onu ja veel kolme sugulasega järvele nii maad kui ka vett mööda liikuvas amfiibautos Stretch Duck 07. Too auto on omamoodi reliikvia, mis ehitati juba Teise maailmasõja päevil 1944. aastal. Selles on ruumi 36 inimesele.

EBAKINDEL SÕIDUK: Table Rocki tehisjärvel läks põhja sarnane amfiibauto Stretch Duck 07.  Foto: AP/Scanpix

Sõidukis suundus järvele lõbusõidule 29 turisti ja kaks meeskonnaliiget. Seejuures eirati äikesehoiatust. Ootamatult tõusiski vaid viieks minutiks tormituul, mis puhus iiliti kiirusega üle 30 meetri sekundis. Amfiibauto läks külili ja vajus põhja. Veesügavus on õnnetuskohas 25 meetrit. 31 inimesest uppus 17. 

Eluga pääses amfiibautojuht, kes oli enne järvele minekut reisijatele öelnud, et päästevestid on küll olemas, kuid neid ei ole vaja selga panna, sest sõit on täiesti ohutu.  

Kohalikud võimud algatasid õnnetuse asjus uurimise. Võimalik, et amfiibautojuht mõistetakse süüdi ohutusreeglite rikkumises. See aga ei too tagasi kaotatud inimelusid. 

„Minu süda on väga raske. 11 pereliikmest jäi ellu vaid kaks – mina ja minu 13aastane nõbu,“ rääkis Coleman. Murest murtud naine usub, et päästevestid oleks tõenäoliselt palju rohkem inimesi päästnud. Nemad aga uskusid amfiibautojuhti, kes ütles, et sõit on absoluutselt ohutu. 

Kaastunnet hukkunute omastele avaldasid ka USA president Donald Trump ja tema abikaasa Melania. 

USA meedia meenutab, et analoogilises õnnetuses uppus 1999. aastal Arkansase osariigis 13 inimest.