Kommentaar

Ministeeriumisse tööle asunud Lea Danilson-Järg | Mitte lastetusmaks, vaid pensionikindlustus (23)

LISA KOMMENTAAR

23. juuli 2019, 14:02
Vägisi te demokraatlikus riigis lapsi tootma ei pane. Maailm on niigi ülerahvastatud, miks neid lapsi siia veel juurde tuua? Sureme välja, siis sureme, on enne meid surdud, surrakse ka pärast, laulad ja õiendad või mitte. Mis maksumaksjad tulevad neist Kodutunde suurperedest, kus ei saada endagi eluga hakkama, rääkimata siis lastele elus hakkamasaamise õpetamist. Rikkad ja huvitavat elu elavad naised aga ei sünnita.
eestlane23. juuli 2019, 13:53
Idiootsus. Paljud inimesed panustavad Eesti arengusse läbi ettevõtluse või töise panuse kordades rohkem kui need pered kes vanemaplaga peal poole elu elavadki. Selline maks ajaks lastetud töörabajad kindlasti Eestist minema. Kes siis need vanemapalgad kinni maksaks?
Vaike23. juuli 2019, 13:09
Olgu põhjus mistahes,aga see ei muuda asja,et potentsiaalselt lastega pered läbi laste maksavad kinni lastetute mugavused.Pole sel lastetusmaksul midagi viga.Nimeta asja kuidas tahad.
23. juuli 2019, 13:59
Mis mugavused need lastega pered siis lastetutele kinni maksavad? Tõsiselt, paluks mõndagi näidet. Mina ei oska ühtegi tuua.
möödunud aasta kommentaarid :D23. juuli 2019, 12:54
"Mutt / 27. juuli 2018, 09:31"
eremiit23. juuli 2019, 12:45
pensionikindlustus ei päästa, kui lapsi pole, uut põlvkonda pole, ss kas hakkad sööma oma raha voi loodad migrantide peale, kellele sa oled mittekeegi
Mees23. juuli 2019, 10:59
Maksin nõuka ajal lastetusmaksu, palk oli alati keskmisest suurem, kasvatasin võõraid (elukaaslase) lapsi, EV keeras kõik pea peale, nüüd on pension 347 euri.
Kolme lapse ema23. juuli 2019, 08:04
Piinlik on selliste tädide juttu kuulata. See, kui sul on lapsed, ei tähenda, et neist saavad Eesti maksumaksjad. Laste kasvades annab riik igasuguseid soodustusi, aga mis siis, kui lapsed õpivad kõik Eestis näiteks arstiks (ja arstiõpe on teadupärast überkallis), pärast lõpetamist aga lahkuvad kohe rikastesse riikidesse arstina töötama? See tähendab lihtsalt seda, et ka lastetud maksumaksjad on maksnud kinni selle suure pere õpingud, aga kasu ei saa Eesti neist miskit.
Jah23. juuli 2019, 10:33
eks mingi väike osa läheb nö.aiataha,aga enamus rahvast,kes Eestis sünnib jääb pigem ikkagi siia elama. Konkreetse Sinu näite puhul saab kool seada tingimuse,et arstiks tudeerija kirjutab paberile alla,kus ta välismaale tööle asumuse korral maksab riigile kooliraha kinni.
Ema23. juuli 2019, 11:23
Praegu ju kahjuks ei saa ükski Eesti avalik-õiguslik ülikool sellist klauslit seada. Ja sellist vastandamist ei tohiks üldse olla. Olen ise mitme lapse ema, kuid ei tuleks iial selle peale, et hakata inimesi karistama selle eest, et neil lapsi pole. Lastetuse põhjuseid on väga palju.
Reimps23. juuli 2019, 07:04
Loodan, et sellel sadistil lapsi pole. Ta on nagu Oss, tekitab probleemi ja vastutus lükatakse sunniteel saadud laste vanemate kaela. Hakake lastekodusid ja vanglaid ehitama.
M-a24. juuli 2018, 18:26
"Mõnikord on ka arvatud, et lastetud on pensioni niigi välja teeninud, sest maksavad makse, kuid ei kasuta lastega peredele mõeldud hüvesid, nagu vanemahüvitis, lasteaiad, koolid jne. See pole mingi argument, sest lastega pered maksavad ju samu makse, kuid teevad peale selle ka suuri kulutusi." See on vägagi argument! Esiteks on lastega peredel maksusoodustused, mistõttu lastetud maksavad niigi rohkem ning tesieks lastega pered saavad ju oma kulutused kuhjaga tasa oma lastelt! Need on ju su oma lapsed, kes tulevikus aitavad sind nii jõu kui nõuga, vajadusel ka muuga, rääkimata rahaga mitte mõõdetavast tulust mida nad pakuvad. Huvitav, inimene on valmis kulutama oma kodule, oma autole, aga oma lastele kulutada justkui ei tahaks, see oleks justkui ikka liiga palju. Sinu lapsed on sinu vara! Sa teed kulutusi oma varasse! Need, kel lapsi pole ja kes oma maksudega panustavad ka sinu lastesse võiks ju eeldada, et ka nemad saavad kunagi midagi tagasi. Lisamaksude asemel võiks hoopis juurelda selle üle, miks kõigist siin sündinud lastest ei saa kunagi Eesti maksumaksjaid (ma ei pea silmas vaid lahkujaid) või jääb see osa väga väikeseks. Muuseas, tean üksikuid inimesi, kes on üksikuks jäänud just oma kohusetundlikkuse ja töökuse tõttu. Hinnakem nende panust! Lapsevanemad on ju neist rikkamad, miks nad ise seda ei mõista?
23. juuli 2019, 08:05
Lapsed ei ole mingi garantii, et neist täiskasvanueas saavad Eesti maksumaksjad.
24. juuli 2018, 17:14
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
ja kes23. juuli 2019, 10:54
suudab neid tagasi maksta?
ikka nagu24. juuli 2018, 14:54
ENSV.Tehke nii nagu Soomes ja mujal kap.riikides,kus pensionide maksmisega probleeme
ei ole.Meil on kombeks väikesepalgalisi järjest suuremate maksudega koormata,kes ei
suudagi lapsi muretseda kui makse veel juurde mõeldakse.Meil on palju üleliigseid nagu
pensionärid,väikese palgalised,haiged,invaliidid,keda on tarvis ohtralt maksustada.
Soomes maksavad kõige kõrgemat maksu kõige suurema palgaga töötajad.Madala
palgaga töötaja palk on ka nii suur,et suudab lapsi kasvatada.
Haigekassal raha tervishoiuks ei jätku,kuid nimevahetuseks jätkub miljoneid,millega
oleks saanud Põlva ja Valga sünnitusmajad säilitada.me elame nagu vene ajal,kui
lauatelefon oli defitsiit.Nüüd on telefon peaaegu igal lapsel ka.Tehke riigimajandus
korda,et miljoneid eurosid ei raisataks sihitult,millega oleksid lastetoetused,haiglaravi
ja pensionid kindlustatud.
24. juuli 2018, 14:31
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
on22. juuli 2019, 23:05
siis su panus riigi kaitsesse null-pole kedagi sa siia ilma teinud, kes kaitseks kodumaad ja lastetusmaks küll seda ei korva, pealegi pensioni makstakse töötajate maksudest.Lastetusmaks oli enne õiglane ja oleks ka praegu, ainult need mugavad ametnikud ,kes ei kasvata ise lapsi ja vaeva ei näe, need ei näe ka riigi tulevikku- laste najal seisab riik ja seda on vähe teadvustatud, eriti kõrgemalt poolt, nii on.
23. juuli 2019, 08:07
Panus riigikaitsesse null???? Vaadake enda poegi, kellest paljud hoiavad KOHUSTUSLIKUST ajateenistusest kõrvale. Näitlejad, lauljad, sportlased, poliitikud jne jne.
Kas24. juuli 2018, 12:03
ta taotleb pensionimaksjate arvu suurenemist, või tahab väärtustada vanemate tööd? See pole üks ja sama. Kaht tervet maksumaksjat kasvatavaid vanemaid kindlustusmaksust ei vabasta, aga üht puudega last kasvatavad vanemad vabastaks. Kas viimatimainitud vanemad oleksid siis huvitatud tervete laste lisandumisest perre? Viimases lõigus asjassesegatud tervisekäitumine oleks vajanud
selgitust.
Ühelt24. juuli 2018, 11:46
poolt oleks nagu õige, aga kui ma selle tädi jutusse süvenen, siis märkan tihti, et ta manipuleerib, ajades väärtused omavahel segi.
igasugused MTÜ-d24. juuli 2018, 18:40
Lea Danilson-Järg, MTÜ Sündimusuuringud juhatuse liige.Kus kohast tuleb nende inimeste palk ja mis on nendest uuringutest kasu?
Teet24. juuli 2018, 09:32
Palun austa inimesi, kelle arvelt nii eile kui ka täna on kinni makstud laste kasvatamisega seotud kulutused.
tomm22. juuli 2019, 22:39
Lastega tegelemise ajakulu kõrval on neile kuluv raha köömes.
Peris23. juuli 2018, 20:19
loogiline jutt mu meelest, aga on riigiisadel ka huvi asja vastu?
24. juuli 2018, 07:18
Vaata Lätisse saadetud maksude pealt.