Maicel Uibo osaleb Eesti meistrivõistlustel. Foto: HANNAH MCKAY
Kergejõustik
25. juuli 2018, 12:36

Kodustel kergejõustiku meistrivõistlustel saab näha Eesti tippe

28.-29. juulil toimuvad Kadrioru staadionil EV100 Eesti meistrivõistlused kergejõustikus, kus näeb mitmeid põnevaid duelle ja Eesti parimaid kergejõustiklasi.

Oma osalemise on kinnitanud mitmed Berliini Euroopa meistrivõistlustele sõitvad sportlased – olümpiavõitja Gerd Kanter, Magnus Kirt, Maicel Uibo, Rasmus Mägi, Anna Maria Orel, Martin Kupper, Tanel Laanmäe jt., kelle jaoks on Eesti meistrivõistlused peaprooviks enne EMi. Lisaks on 101. korda toimuvad Eesti meistrivõistlused viimaseks võimaluseks täitmaks EMi normatiive.

Meeste odaviskes saab publik näha sel suvel kolmel korral Eesti rekordit parandanud Magnus Kirti (TTÜ SK), kellele pakub konkurentsi veel teine Berliinis võistlev odaviskaja Tanel Laanmäe (SK Viraaž).

Meeste kettaheites on samuti kohal mõlemad EMile sõitvad mehed, nii olümpiavõitja Gerd Kanter (Tallinna SS Kalev) kui Martin Kupper (Audentese SK). Neile pakub konkurentsi ka vanameister Aleksander Tammert (Audentese SK).

Huvitavaks tõotab kujuneda meeste 400 m jooks, kus on stardis sel alal EMil jooksev Tony Nõu (Audentese SK) ja 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi (TÜ/ASK). Mägi on üles antud ka 200 m ja 400 m tõkkejooksus.

Naiste kolmikhüppes saab näha juba Berliini piletit omava Tähti Alveri (Nõmme KJK) ning Merilyn Uudmäe (Audentese SK) vahelist mõõduvõttu. Uudmäe on kindlasti üks neist, kelle jaoks Berliini normi (13.90) püüdmine on väga reaalne, ta on sel suvel normist jäänud vaid kolme sentimeetri kaugusele. Mõlemad lähevad meistritiitlit püüdma ka kaugushüppes.

EMi normi lähedasi tulemusi on sel suvel näidanud kuulitõukaja Kristo Galeta (KJS Sakala) ja kõrgushüppajad Eleriin Haas (SK Altius) ja Grete Udras (Audentese SK). 1500 m tahab kindlasti normi täita Liina Tšernov (Jooksupartner).

Üksikaladel panevad end proovile ka Berliini sõitvad mitmevõistlejad. Maicel Uibo (Individuaalsportlane) osaleb teivashüppes, kõrgushüppes ja 110 m tõkkejooksus. Karl Robert Saluri (KJK Järvala) teeb kaasa 200 m jooksus ja teivashüppes ning Karel Tilga (Tartu SS Kalev) on end registreerinud lausa viiele alale – 100 m, 110 m tj, kõrgushüppes, kettaheites ja teivashüppes. Seitsmevõistleja Grit Šadeiko (TÜ/ASK) võistleb 100 m tõkkejooksus, kaugushüppes ja 200 m.

Meeste teivashüppes tulevad starti Robin Nool (SK Elite Sport), Sander Moldau (Rakvere KJK Vike), mitmevõistleja Maicel Uibo (Individuaalsportlane) jt. Kindlasti tahab medalitele eest heitluses sõna sekka öelda Eerik Haamer (TÜ/ASK), kes võitis hiljuti U18 Euroopa meistrivõistlustel pronksi Eesti U18 rekordi väärilise tulemusega 5.10.

Naiste vasaraheites tuleb tiitlit kaitsma Anna Maria Orel (Tallinna SS Kalev), kes samuti sel suvel Eesti rekordnumbreid nihutas.

Eesti meistrid saavad kaela EV100 erikujundusega medalid, sest EV100 Eesti meistrivõistlused on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ja kuuluvad 2018. aasta EV100 spordiprogrammi.

Võistluse ajakava on saadaval siit! 

Osalejeta nimekirja leiab siit!