Robert Lewandowski kasvas Borussias superstaariks, kuid lahkus seejärel Bayernisse.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
25. juuli 2018, 16:10

Dortmundi Borussia tooks tasuta lahkunud Lewandowski 100 miljoni eest tagasi (1)

Kas 100 miljonit eurot hea jalgpalluri eest on palju? Ei ole, ütleb Dortmundi Borussia juht Hans-Joachim Watzke.

Bildile antud intervjuus selgitas suurklubi boss, kuidas tänapäeva mängijateturg toimib. Selgub, et ka Dortmund oleks nõus sobiva jalgpalluri eest 100 miljonit eurot laiali laduma. Mõne üksiku mehe eest olevatki see aus hind.

Ta tõi näiteks Robert Lewandowski. Poolakas lõi nelja hooaja vältel Borussia kasuks 103 väravat, võitis kaks Saksamaa meistritiitlit ja käis ära Meistrite liiga finaalis. Seejärel sai Lewandowski leping läbi ja mees läks ilma igasuguse üleminekusummata Müncheni Bayernisse.

"Robert tunneb turgu, liigat ja meie klubi. Ka meie võiksime kindlad olla, et ta ilma probleemideta funktsioneerima hakkaks. Sellist kindlust pakuvad väga vähesed mängijad. Just sellisel juhul oleksime valmis 100 miljonit eurot välja käima," selgitas Watzke. Ta lisas, et Lewandowskit siiski endisesse koduklubisse tagasi pole oodata, sest Bayern ei soovi ründajast loobuda.

Watzke tõi ka teistsuguse näite, kus Dortmund ilma suurema probleemita 100 miljonit kulutaks: "Kui mul oleks õnnestunud 100 miljoni eest Kylian Mbappe värvata, oleksin seda kindlasti kohe teinud." Tema sõnul oli juba mullu näha, et prantslase saaks tulevikus veelgi suurema summa eest edasi müüa.

Kuigi Dortmundil raha jagub, peab Watzke tulevikku silmas pidades oluliseks, et Borussia jätkaks senist suunda ehk noortele rõhumist. "BVB on alati kõige tugevam, kui ta ise oma staare kasvatab."