Kimi Räikkönen oli 2011. aastal Citroeni sõitja. Foto: AP/Scanpix
WRC
26. juuli 2018, 12:46

Kas Räikkönen istub Toyota ralliautosse? Mäkinen jätab otsad lahtiseks (3)

Viimastel kuudel on hakatud rääkima, et 2007. aasta vormel-1 maailmameister Kimi Räikkönen võib järgmisel aastal ralli MM-sarja naasta. Teda pannakse paari Soomes baseeruva Toyota tiimiga.

Juuni alguses kirjutas ajakiri Autosport, et Toyota boss Tommi Mäkinen annaks hea meelega kaasmaalasele võimaluse. „Ta pole meie autot veel testinud, aga miks mitte? Kui ta soovib, annan talle muidugi võimaluse,“ jäid otsad lahtiseks.

Kimi Räikkönen Kreeka MM-rallil. Foto: AP/Scanpix

Soome ralli eel võeti teema uuesti üles. „Spekulatsioone on palju ja see käib asja juurde. Jah, kui Kimi soovib, saab ta Toyotaga sõita. Rääkisime temaga sellest umbes aasta tagasi.“ Pärast seda pole soomlased omavahel antud teemat puudutanud.

Mäkineni sõnul pole tal aimugi, millises seisus on Räikköneni leping Ferrari vormelitiimiga. „Ma ei tea, kas tema vormelikarjäär lõppeb või mitte. Mul pole aimugi, mis seisus Kimi praegu on.“

Räikkönen ise rääkis maikuus, et ta on endiselt rallist huvitatud ja kaaluks MM-karussellile naasmist. WRC-sarja debüüdi tegi ta 2009. aastal, kui sõitis Soomes Fiat Punto S2000 autol, mille ees hoolitses just Tommi Mäkinen Racing. Järgmisel kahel hooajal sõitis ta Citroeni WRC autoga ja sai parimal juhul Türgis viienda koha, esikümnesse jõudis vormeliäss koguni 11 korda. Tal on kirjas ka üks kiiruskatse võit.

Kimi Räikkönen. Foto: Reuters/Scanpix

Paljud usuvad, et tegelikult ei tuleks Räikkönen lihtsalt Toyotat testima, vaid lööks kaasa ka mõnel MM-etapil, mis omakorda aitaks rallil rahvusvahelises meedias rohkem pildile kerkida.