Tanel Kangert. Foto: BENOIT TESSIER
Jalgrattasport
27. juuli 2018, 19:09

Kangert näitas taas sisu, kuid väsis viimasel tõusul

Tour de France´il sõideti täna 19. etapp, mis oli tuuri viimane mägine jõukatsumine. 200,5 km pikkusel distantsil oli pikalt kõrges konkurentsis ka Tanel Kangert (Astana), kuid lõpuni jaksu ei jätkunud.

Eestlane sai kuueliikmelise grupiga, kes võistluse käigus nii kasvas kui ka kahanes, eest ära juba üsna varakult, kui sõidetud oli paarkümmend kilomeetrit. Kangert püsis tippude hulgas viimase suure tõusu keskpaigani, kuniks kolm meest umbes 35 km enne finišit teise käigu sisse lülitasid. Meie mees väsis ning vajus ka läbi jälitajategrupi.

Suure tõusu lõpuks jõudsid jälitajad seni võistlust vedanud meestele järgi. Viimased 20 kilomeetrit sõideti allamäge ning kõige teravamat jalga näitas Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo). Sloveen pääses lõpu eel putku ning hoidis vahet lõpuni. Finišis edestas ta Geraint Thomas´t (Sky) 19 sekundiga.

Viimasel tõusul väsinud Kangert lõpetas 16ndana. Kaotust võitjale kogunes 3.57.

Teise koha teeninud Thomas säilitas liidrisärgi ning võib kaks etappi enne tuuri lõppu end üsna turvaliselt tunda. Edu Tom Dumoulin´i (Sunweb) ees on 2 minutit ja 5 sekundit. Kangert on üldarvestuses 16., kaotades liidrile 31.19.