Jürgen ZoppFoto: AFP/Scanpix
Tennis
28. juuli 2018, 18:04

KAHJU! Zopp langes elu parimal ATP turniiril poolfinaalis (1)

Tennisist Jürgen Zopp (ATP 107.) kaotas Šveitsis Gstaadis oma elu esimese ATP tenniseturniiri poolfinaali itaallasele Matteo Berrettinile (ATP 84.) tulemusega 4:6, 6:7 (6:8).

Kohtumine algas Zopile väha kehvasti, sest ta kaotas nulliga oma servigeimi. Selle nahka läks ka avasett, rohkem murranguid ei tehtud. Enamjaolt olid geimid väga lühikesed, ainult kümnes geim venis pikaks. Zopp jõudis seal ka kaks korda murdepallini, ent ei suutnud Berrettinilt servigeimi tagasi võita. Seega avasett 6:4 itaallasele.

Teine sett möödus konkreetse stsenaariumi järgi: servija võitis geimi (väga) kindlalt. Nii ei olnudki muud varianti, kui liikuda kiiresse lõppmängu. Seal jätkus sama muster kaheksanda punktini, kus Zopp lõpuks oma servi kaotas (3:5).

Esimesed kaks matšpalli päästis Zopp ära, kuid kolmandat enam mitte. Kiire lõppmäng 8:6 ja kogu matš settidega 2:0 itaallasele.

Matteo Berrettini Foto: AP/Scanpix

Kohtumise statistika (Zopp - Berrettini):

Zopp kohtus sama mehega ka veebruaris Bergamo turniiri poolfinaalis, kus kaotas 3:6, 7:6(5), 1:6.

Ent kokkuvõttes peab Zopp turniiriga rahule jääma, sest a) ta polnud kunagi nii tugeval turniiril (auhinnafond ümmarguselt 500 000 eurot) poolfinaali jõudnud; b) ta alustas kvalifikatsioonist.