Ott TänakFoto: Aldo Luud
WRC
28. juuli 2018, 21:03

ÕL JYVÄSKYLÄS | Ott Tänak: mida katse edasi, seda turvalisemalt üritasime sõita (6)

Tänase Soome ralli võistluspäeva jooksul oma edu norralase Mads Östbergi ees 39sekundiliseks kasvatanud Ott Tänak jäi hoolimata roolivõimuprobleemist päevaga üldjoontes rahule.

Oli ka põhjust, sest ta võitis päeva viis esimest kiiruskatset. Seejärel noppis kaks kolmandat ja ühe teise koha. "Üleüldiselt kindlasti väga positiivne päev," lausus ta Eesti ajakirjanikele.

"Hommikul sõitsime veel täitsa võidusõidutempos ja lõunaks oli vahe suht okei. Pärastlõunal olid olud päris keerulised. Tee oli katki, ega lihtne sõita ei olnud. Mida katse edasi, seda turvalisemalt üritasime sõita. Siin me oleme. Keeruline päev kindlasti."

17. ehk päeva eeleelviimase katse järel kurtis Tänak ralliraadiole, et tal on mõningaid probleeme roolivõimuga. Kas see oli rahulikumalt võtmise põhjus? "Ei. Nagu ütlesin, põhjus oli selles, et olud olid rasked."

Homme on kavas 45 kilomeetri jagu kiiruskatseid. Arvestades edumaad, kuidas on lood Tänaku enesekindlusega võitmise osas? "Enesetunne on okei. Usun, et probleeme ei tohiks olla. Tuleb homme lihtsalt mõistlikult läbi sõita."

Punktikatsest: "Legendaarne Ruuhimäki. Alguses kitsas metsa vahel ja lõpp on suurte hüpetega. Eks näis, ilmselgelt autol hoogu on. Kui enesetunne on okei, siis kindlasti võitleme."

Viimane võistluspäev Soomes algab kell 8.38. Ralli käigul saab silma peal hoida Õhtulehe otseblogis.