Mads Östberg Soome MM-rallil.Foto: Robin Roots
WRC
28. juuli 2018, 21:36

ÕL JYVÄSKYLÄS | Tänaku lähim jälitaja Östberg usub, et ta ei suuda Otti kinni püüda

Soome MM-ralli teise täispika võistluspäeva teisena lõpetanud Mads Östberg ei usu, et ta suudab homme Ott Tänakut kinni püüda. "Ma ei tea, kuidas Oti vastu 40 kilomeetriga 30 sekundit tagasi teha. Arvan, et seda ei suuda mitte keegi," ütles Citroeni piloot.

Östberg alustas päeva samuti teisena ning kui hommikul kaotas ta Tänakule üldarvestuses 5,8 sekundit, siis õhtuks kärises vahe 39 sekundi peale. "Sa ei saa olla kunagi üllatunud, kui Otile aega kaotad. Eriti, kui ta on heas hoos ning Toyota peaks Soomes olema suurepärane.

Samas polnud ajavahed katsetel liiga suured. Avakatsel kaotasime küll päris palju, aga pärast seda suutsime Oti tempos püsida. Usun, et ta kontrollis päeva päris hästi," sõnas norralane.

Kui Tänak sõitis Östbergist laupäevaga üha kaugemale, siis Citroeni mehe selja taga olev Jari-Matti Latvala jõudis omakorda üha lähemale. Päeva lõpuks lahutab mehi vaid 5,4 sekundit.

Östberg usub, et ta suudab Tänaku meeskonnakaaslast homme enda selja taga hoida. Ta lausus: "Meil ei tohiks pühapäeval rehvide kulumisega probleeme olla. Teame, et kui saame vaid sõitmisele keskenduda, on meie kiirus üks paremate killast."

Enne Soome rallit oli Östberg Citroeni roolis tänavu kaasa teinud vaid kahel MM-sarja kruusaetapil. Nii Portugalis kui ka Sardiinias kaotas ta võitjale üle kolme minuti, aga see oli ka igati mõistetav: ta vajas autoga kohanemiseks aega.

"Mõnes mõttes olen üllatunud, et suudan Citroeniga nii kiiresti nii kõrges mängus olla. Pärast Sardiiniat oleme autot palju arendanud. Oleme astunud suuri samme ja mulle valmistab rõõmu, et asi töötab," lõpetas Östberg.