Vipsi ja Aroni kokkupõrge.Foto: Twitter @VincentJBruins
Auto-Moto uudised
29. juuli 2018, 11:10

Ralf Aron kokkupõrkest kaasmaalase Vipsiga: oleme head sõbrad ja sellest oli väga kahju

Belgias, Spa-Francorchampsi ringrajal kokku põrganud F3 sarja sõitjad Ralf Aron ja Jüri Vips kahetsesid mõlemad juhtunud õnnetust, kuid suutsid end koguda ning järgmistes sõitudes taas head kiirust näidata.

Jüri Vips finišeeris F3 etapil kahel korral esikuuikus

Kvalifikatsioonides sõitis Motorparki võistkonna sõitja Jüri Vips välja ringiajad, mis andsid avasõiduks üheksanda stardikoha ja kaheks ülejäänud sõiduks kuuendad stardikohad. Avasõit kujunes Jüri jaoks dramaatiliseks, sest esmalt suutis ta hea sõiduga tõusta viiendaks, aga heitluses kahe konkurendiga langes taas seitsmendale kohale. Varsti aga sõitis talle otsa tiimikaaslane, mille tõttu langes Jüri koguni kümnendaks.

Näidanud seejärel taas head kiirust, möödus ta mitmest sõitjast ning finišeeris kuuendana ja uustulnukatest teisena. Teises sõidus tegi Jüri Vips väga hea stardi ja tõusis teisele kohale Ralf Aroni järele. Peagi õnnestus tal Aronist mööduda ja tõusta võistluse liidriks. Kui neljandal ringil Aron omakorda Jürist mööduma hakkas, puutusid nende autode rattad kokku ja avarii tulemusena katkestasid mõlemad. Kahjuks sai Jüri antud intsidendi eest karistada ja pidi loovutama viis stardikohta viimaseks sõiduks. Siiski õnnestus Vipsil kolmandas sõidus suurepärast kiirust näidata, möödudes mitmetest konkurentidest ja finišeerida neljandana.

"Võtsin kvalifikatsioonist enam-vähem maksimumi, sest esimeses kvalifikatsioonis oli tiimi kõigi autodega veidi probleeme ja teises kvalifikatsioonis tegin kiirel ringil ise väikese vea. Esimeses sõidus oleksin kindlasti saavutanud kõrgema koha, kui tiimikaaslane poleks mulle otsa sõitnud," kommenteeris Vips.

"Teises sõidus õnnestus mul kohe algul liidrina sõitnud Ralfist mööduda, aga siis kui Ralf omakorda minust mööda sõitis, juhtuski see avarii. Hoidsin auto sel hetkel võimalikult sirgelt ja sama tegi ka Ralf, aga siis me mingil moel sattusime teineteisele liialt lähedale. Eks neid intsidente vahel juhtub, kui võidelda võidu pärast. Võib-olla ma oleks pidanud sõidu algul veidi vähem riskeerima," sõnas F3 sarja üldarvestuses 7. kohta hoidev mees. Uustulnukate arvestuses on ta teisel kohal.

Ralf Aron tõusis Spa F3 etapil poodiumile

Kvalifikatsioonisõitudes sõitis Ralf Aron välja ringiajad, mis andsid talle nädalavahetuse kolmeks võistlussõiduks vastavalt viienda, teise ja üheksanda stardikoha. Avasõidu stardi järel langes Aron korraks kuuendale kohale, aga tõusis peagi hea sõiduga kolmandaks. Tõrjunud edukalt konkurentide möödumiskatsed finišeeriski Ralf Aron kolmandal kohal ja tõusis sellega ka punktitabeli liidriks.

Teises sõidus eestlaste vahel toimunud õnnetust kommenteeris Prema Powerteami sõitja järgmiselt: "Väga kahetsusväärne oli avarii, mis meil Jüriga teises sõidus juhtus, sest oleme head sõbrad ja sellest oli väga kahju. Nägin, et ta oli kiire ja kuna ühtegi konkurenti, kes mind punktitabelis oleks ohustanud, lähedal polnud, siis olin valmis ta mööda laskma. Aga peagi nägin võimalust temast omakorda mööda sõita. Olingi Jürist juba möödas ega näinud teda enam, aga siis käis põmakas ja olime mõlemad väljas. Sellega läks kahjuks palju punkte kaotsi."

Viie etapi järel on Ralf Aron punktitabelis kolmandal kohal, kaotust liidrile on 12,5 punkti.

Videot eestlaste kokkupõrkest näeb SIIN!