Sebastien OgierFoto: Reuters/Scanpix
WRC
30. juuli 2018, 17:59

Pettunud Ogier: meil polnud kogu nädalavahetuse jooksul üldse kiirust (8)

Viiekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier (M-Sport) piirdus Soome MM-rallil viienda kohaga ning sedagi tänu sellele, et meeskonnakaaslased Teemu Suninen ja Elfyn Evans olid sunnitud prantslase endast mööda laskma.

"Mulle valmistas pettumust, et meil polnud kogu nädalavahetuse jooksul üldse kiirust," lausus Ogier väljaandele Autosport.

"Tulime siia lootuses, et ei jää Toyotast väga maha, kuid lõpetasime hoopis edetabeli põhjas ega suutnud millegi nimel võidelda."

Ogier sõnas, et tema Fiesta põhimure oli kehv pidamine. "Pidime kõvasti võitlema, et autot teel hoida. Aga vaadake Toyotat. See tundub stabiilsem ja kurvides oli sel parem pidamine."

"Teadsime, et Toyota on Soomes kiire, aga Citroen tegi meile samuti tuule alla. Eeldasime, et pakume rohkem konkurentsi."

Valitsev tšempion lisas, et Soome ralliks ainult tema Fordile kohandatud uus aerodünaamika kiirusemure vastu ei aidanud. "Ei saa öelda, et aerodünaamika oleks väga aidanud, kogu tiim oli nädalavahetusel aeglane."

M-Spordi masinad hõivasid Soomes lõppeks viienda, kuuenda ja seitsmenda koha, kuid positsioonid võinuks kiiruse poolest olla kehvemadki. Ühe koha kinkis neile näiteks Esapekka Lappi (Toyota), kes tegi pühapäeval neljandalt kohalt katkestamisega päädinu avarii.

Kui vaadata katsevõite, siis Toyota piloodid võitsid 23 katsest 18, Citroen neli ning ühel publikukatsel oli kiireim Ogier.