Vibeke Skofterud aastal 2011.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
30. juuli 2018, 21:06

Norra politsei teab, mis 38aastaselt hukkunud endise tippsuusatajaga juhtus (17)

Norra politsei leidis eile hommikul riigi lõunarannikult, Arendali linna lähistelt endise tippsuusataja Vibeke Skofterudi (38) surnukeha. Täna teatasid võimud kohalikule meediale, et neil on olümpiavõitjaga juhtunud skuutriõnnetusest selge arusaam.

"Öö vastu pühapäeva oli esimene öö, mil väljas oli pikalt pime," lausus uurija Torbjörn Trommestad väljaandele Dagbladet. "Paadi või mõne muu sõiduki juhtimine pimedal merel on äärmiselt nõudlik ülesanne. Sel korral lõppes asi halvasti."

Politseinik lisas: "Ta sõitis vastu saart. See kõlab veidralt, et inimene ei suuda pimedas masinat kontrollida, aga see võib olla väga-väga keeruline. Isegi, kui tunned piirkonda."

Viimati nähti Skofterudi elusa ja tervena kesköö paiku kohas, mis pole surnukeha leidmise paigast kaugel. Seega usub politsei, et õnnetus juhtuski kesköö paiku.

Vancouveri olümpiavõitja kadumisest teatas tema tüdruksõber Marit Stenshorne kell 1 öösel. Pühapäeva hommikul kell 11.30 leiti endise tippsuusataja surnukeha St. Helena saarelt.


2000. aastal MK-sarjas debüteerinud norralanna jõudis oma karjääri jooksul poodiumile 15 korral, kuid pjedestaali kõrgeimale astmele ta individuaalselt ei jõudnudki.

2015. aastal karjääri lõpetanud Skofterudi tiitlivõistluste medalid pärinevad naiste teatesõitudest. Tema auhinnakapis on 2010. aasta OM-kuld ning 2005. ja 2011. aasta MM-kuld.