Zidane Meistrite liiga karikaga.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
1. august 2018, 11:40

KAS TÕESTI? Briti ajaleht: Zidane võib Manchester Unitedis Mourinho koha üle võtta (1)

Kõik on Manchester Unitedis halvasti! Vähemalt selline mulje jääb, kui uskuda tiimi peatreenerit Jose Mourinhot. Hooajaeelsel tuuril on ta kulutanud kõvasti aega näitamaks oma rahulolematust klubi üleminekutaktika osas. Mourinho tahab rohkem uusi mehi!

Ajalehe The Sun sõnul on tema kaeblemine negatiivselt mõjunud nii jalgpalluritele kui ka klubi tähtsamatele asjapulkadele, kel on varuvariant olemas: helistada Zinedine Zidanele! Legendaarne Prantsusmaa treener on viimasel kolmel hooajal võitnud Madridi Realiga Meistrite liiga, kuid pärast maikuist triumfi astus ta ametipostilt tagasi. See aga tähendaks, et endise keskväljamaestro saaks klubisse meelitada tasuta. 

Kui kiigata ajalukku, siis on Unitedi bossidel põhjust ettevaatlikud ning ettenägelikud olla. Mourinho alustab Manchesteris oma kolmandat hooaega ning tema kolmandad aastad on tihti katastroofiliselt lõppenud.

Esimest korda Londoni Chelsea peatreener olles, viis ta tiimi 2005 ja 2006 Inglise meistritiitlini, kuid põrus kolmandal hooajal ning lahkus järgneval septembril ametist.

Madridi Reali peatreenerina võitis ta teisel hooajal Barcelona ees 9 punktiga liiga, kolmandal aastal kaotas Barcelonale 15 silmaga. 

Teist korda Chelsea peatreenerina viis ta tiimi teisel aastal (2015) meistriks, kolmandal sai juba detsembris kinga, sest klubi korjas 16 mänguga vaid 15 punkti.