LeBroni kool. Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
1. august 2018, 12:20

SUUR SÜDA: neljandas klassis uskumatult vähe õppinud korvpallistaar LeBron James avas oma kooli

Kolmekordne NBA tšempion LeBron James pole mitte ainult ülikõva korvpallur, vaid ka priske südamega altruist. 

Mees avas äsja oma kodulinnas Akronis riskilastele mõeldud kooli nimega I Promise (Ma luban - toim.), kus esialgu hakkavad õppima 240 kolmanda ja neljanda klassi last, aastaks 2022 peaks pinki nühkima õpilased esimesest kaheksanda klassini. 

"Esimese koolipäeva judinad! Homme on minu elu üks võimsamaid momente," teatas James Twitteris enne õppeasutuse avamist.  

Jamesi koolis kestavad õppetunnid tavapärasest kauem - kella üheksast hommikul kella viieni õhtul. Kõik õpilased saavad asutusest ka süüa. Lisaks saavad kõik juntsud endale jalgratta ning kiivri. 

LeBron kooli avamas. Foto: AFP/Scanpix

"Tahame, et lapsed tunneksid end kui suure perekonna liikmetena, mitte kui töökohas," selgitas James oma kooli ideed. "Kui näha õppimist kui tööd, võib sellest väsida."

Kui James oli neljandas klassis, puudus ta koolist 83 päeva, sest ta ema elas teisel pool linna ning LeBronil oli raskusi kooli jõudmisega. 

"See oli vaimne väljakutse," meenutas sopsustaar. "Ühelgi kaheksa või üheksa aastasel lapsel ei tohiks stressi olla! Veider oli see, et iga kord, kui ma koolis käisin, ütlesid õpetajad mu emale, et ma olen üks parimatest õpilastest ja nad loodavad, et ma saan rohkem koolis käia. Aga see polnud sel hetkel võimalik. Ma tean täpselt, mida paljud lapsed üle peavad elama. Toona ei tähendanud kool mulle mitte midagi. Üllatusin, kui ärkasin üles ja pidin kooli minema. Tavaliselt lihtsalt ärkasin üles ja ei teinud midagi. Oli palju tühjasid päevi ning öid."