Thomas Röhler (keskel) koos Johannes Vetteri (vasakul) ja Andreas Hofmann (paremal).Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
2. august 2018, 10:08

Olümpiavõitja: Magnus Kirt sekkub EMil medaliheitlusesse! (1)

Saksamaa odaviskaja Thomas Röhler rääkis enne järgmisel nädalal algavaid Euroopa meistrivõistlusi, et medali nimel hakkab võitlema vähemalt viis meest.

Suurfavoriitideks peetakse EMi eel Saksamaa kolmikut, kuhu lisaks Röhlerile kuuluvad veel Johannes Vetter ja Andreas Hofmann. Kõigi aegade kolmanda tulemuse (93.90) omanik Röhler tunnistas, et kõik kolm sportlast on ülitugevast riigisisesest konkurentsist kasu lõiganud. "Viimase kolme aasta jooksul oleme üksteist treenima sundinud ja seeläbi ka rahvusvahelistel võistlustel edukad olnud. Treenime küll kõik koos, kuid lõpuks käib igaüks ikkagi oma teed," arutles Röhler.

Tema sõnul on Saksamaa koondis ühtne löögirusikas, kus osatakse ka kaaslaste õnnestumiste üle rõõmu tunda. Osnabrücker Zeitungi ajakirjanik uuris selle jutu peale, kas Berliinis polegi siis vahet, kes võidab? Peaasi, et sakslane! "Ei, nii see päris pole. Tiimina toetame ükstiest, aga tiitlivõistlustel oleme individuaalsportlased. Kui rajal seisad ja viskesektori suunas vaatad, siis tahab igaüks ise võita."

Magnus Kirt. Foto: Reuters/Scanpix

Järgmise nädala Berliini võistlusest rääkides tõi Röhler välja ka Magnus Kirdi nime, kes tema sõnul medali nimel võitlema asub. "Euroopas on viis või kuus odaviskajat, kes medalit tahavad. Kindlasti kuuluvad nende hulka Magnus Kirt Eestist ja Jakub Vadlejch Tšehhist. Lisaks on veel Soome imelaps Oliver Helander. Eelmised suurvõistlused on näidanud, et alati tuleb ka üllatajaid," arutles Röhler.

Intervjuu lõpuks ütles Röhler, et Saksamaa kergejõustiklased püüavad EMil teha seda, millega jalgpallikoondis MMil hakkama ei saanud: olla edukad!

Thomas Röhleri senise karjääri tipphetk on kindlasti Rio olümpia, kus ta kuldmedali võitis.