Arkadi Mkrtõtšjan.Foto: Pärnu Sadam / Facebook
Korvpall
2. august 2018, 14:17

Pärnu meeskond on juba komplekteeritud, viimaseks lüliks sai mitmekülgne armeenlane

Pärnu Sadama korvpallimeeskond andis teada, et tiim on algavaks hooajaks komplekteeritud. Eesti mõistes on tegemist üsna ebatavalise stsenaariumiga, sest augusti alguses on suurem osa meeskondi veel poolikud.

Pärnakate viimaseks lüliks sai Arkadi Mkrtõtšjan. 22aastane armeenlane on peatreener Heiko Rannula sõnul mitmekülgne mängija, hea selg ees mängus korvi all, samas korraliku positsiooniviskega, mis on meeskonnale vajalik.

201 cm pikkune Mkrtõtšjan sündis Ashgbati linnas, Armeenias; lõpetas neli aastat kestnud keskkooli Oregonis (Columbia Christian High School), Portlandi linnas. Päras seda tekkis hea võimalus minna mängima Idaho Ülikooli (NCAA), kus ta viskas eelmisel hooajal keskmiselt 7,74 punkti ning kogus 20 mänguminutit. Karjäär Idahos kestis samuti neli aastat.

Oma viimase hooajaga jäi ta ülimalt rahule. "Oma parimateks külgedeks pean platsinägemist ja sellega seoses jagan sööte. Treenima peaksin seda, et oleks üks liidritest ning pean oma kaaslasi tugevamaks muutma," oli Mkrtõtšjani arvamus endast.

Eesti pole tema jaoks võõras paik: "Olen Eestist palju kuulnud, sest olen korduvalt külastanud Lätit ja Leedut."

Peatreeneri plaanid mehega on paigas: "Eelkõige ootan temalt sitkust ja füüsilist mängu kaitses ning võimalust mängida nii lühikese kui pika viisikuga. Idaho ülikoolis oli ta kindlalt korvialune mängija, koondise mängudes pigem eemal, nii et on küllalt hea ülevaade tema võimetest,“ rääkis Rannula. "Loodetavasti toob natuke temperamenti ja nahaalsust ka juurde ning usun, et ta saab olema vastastele ebamugav mängija!"