Matt Cecchin.Foto: Twitter @MyPremiumSports
Spordivaria
3. august 2018, 23:27

JUBE! Tippkohtunik paneb sõimu ja tapmisähvarduste tõttu ameti maha

Pikaaegne Austraalia ragbikohtunik Matt Cecchin on otsustanud peale hooaja lõppu ameti maha panna, sest on saanud sadu tapmisähvardusi ja kõvasti sõimu.

44aastane austraallane vilistab pühapäeval karjääri 300. mängu, kuid lisa ei pruugi enam palju tulla. "Mulle aitab," sõnas Cecchin, kes on nüüdseks lausa politsei kaitse all.

Suurem osa sõimust sai tema osaliseks pärast Tonga "try" tühistamist (muuseas õiglaselt) maailmameistrivõistulste poolfinaalmängus Inglismaa vastu. Korrakaitsjad teatasid hiljem ragbikohtunikule, et too on saanud sadu ja sadu teateid ning kõik on tapmisähvardused.

"Vaatasin oma telefoni ning seal oli üle tuhande sõnumi. Need olid tülgastavad. Seda pole mu karjääris varem juhtunud. Kui ma Sydneysse tagasi jõudsin, oli kogu mu maja valve all. Politsei võttis mu lennujaamast peale. Asi oli väga tõsine. Kohtunikuna ei meeldi mulle tähelepanu, tahan oma tööd ilma suurema kärata teha. Kujutage ette, kui ma oleks teinud vale otsuse?"

Penrith Panthersi ja Canberra Raidersi kohtumine pühapäeval võib seega olla tippkohtuniku üks viimaseid mänge. Canberra peatreener Ricky Stuart on sõimukirju saatnud fännide suhtes väga kriitiline. "Ülimalt kurb on seda näha, sest minu arvates on Cecc õks parimaid kohtunikke ning tema kaotamisega jääme ilma suurest kogemustepagasist ja võimekusest ja me ei saa seda endale lubada.

"Inimesed peavad maha istuma ja mõtlema tema sõnade üle," lisas Canberra juhendaja..