Arturs Zagars palliga. Foto: fiba.com
Korvpall
4. august 2018, 20:27

Eesti korvpallinoortelt A-divisjoni koha "röövinud" lätlased jõudsid Euroopa kahe parema sekka!

Läti korvpallisõpradel on taas põhjust rõõmustada! Nende U18 noormeeste koondis jõudis kodusel EMi A-divisjoni turniiril finaali. 

Üle noatera play-off´i avaringist läbi tulnud lätlased näitasid nii veerand- kui ka poolfinaalis ilusat korvpalli. Täna alistati 91:80 Venemaa eakaaslased, millega kindlustati koht homses finaalis. 

Pärast 22:28 kaotatud avaveerandit said lätlased oma mootori nurruma ning võitsid kõik ülejäänud neljandikud. Uskumatus hoos oli Arturs Zagars, kes tõi üleplatsimehena 35 punkti ning jagas 7 resultatiivset söötu. 

Homme peetavas finaalis lähevad lätlased Serbiaga, kes alistas Prantsusmaa. 

Huvitav on ka tõik, et tegelikult pidanuks tugevaimas seltskonnas tänavu mängima lätlaste asemel Eesti noormehed.

Nimelt jäid meie lõunanaabrid mullusel A-divisjoni turniiril viimaseks ja pidanuks varasemate reeglite tõttu langema aste madalamale. Tippseltskonda pidanuks kerkima (lisaks Horvaatiale ja Suurbritanniale) meie poisid, kes said kodusel B-divisjoni turniiril kolmanda koha. 

Paraku otsustas Rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) muuta varasemaid reegleid ning kinnitada tänavuse turniiri toimumispaik juba enne mulluseid võistlusi. Nõnda saidki lätlased korraldusõigusega ühes ka privileegi jääda tugevaimasse divisjoni.