Eesti võrkpallinaiskond. Foto: volley.ee
Võrkpall
4. august 2018, 21:26

Eesti võrkpallinaised jätkasid meeste eeskujul

Eesti naiskond jätkas ettevalmistust EM-valikmängudeks, nagu ka mehed, kindla 3:0 (25:14, 25:16, 25:12 (+ neljas lisageim 25:23)) võiduga Taani üle.

Eesti koondis alustas Tallinnas Lilleküla Gümnaasiumis peetud kontrollkohtumist koosseisus sidemängija Julija Mõnnakmäe, nurgaründajad Nette Peit ja Kristiine Miilen, temporündajad Liis Kullerkann ja Eliisa Peit, diagonaalründaja Kertu Laak ning liberotena Kristi Nõlvak ja Ingrid Kiisk, kirjutab volley.ee.

Geimi esimestel punktidel olid mõlemad naiskonnad veidi rabedad, aga peale väikest kohmetust sai paremini minema Eesti, kes juba geimi keskpaigas oli turvaliselt juhtimas ja edu kordagi käest ei andnud. Geimivõit kindlalt 25:14. 

Teise geimi alguses tegi peatreener Andrei Ojamets algkoosseisus mõned muudatused, diagonaalründaja kohal alustas Kristel Moor, Eliisa Peidile andis puhkust Eliise Hollas, teiseks liberoks kehastus Hanna Pajula, Kiisk mängis selles geimis nurgaründaja kohal. Taanlannad suutsid selles geimis vastupanu osutada kuni seisuni 11:11, siis läks Eesti taas oma teed ja võttis geimi kindlalt 25:16. 

Kolmanda geimi algkoosseis Eestil: Kaisa Bahmatsev, Eliisa Peit, Kristiine Miilen, Eliise Hollas, Kertu Laak, Ingrid Kiisk pluss liberod Nõlvak ja Pajula. See geim oli veel ühepoolsem kui kaks eelmist. taani võttis küll geimi esimesed punktid ja juhtis 4:2, aga veidi hiljem oli tablool juba 12:5 Eesti kasuks. Geim meile 25:12 ja sellega ka kogu mäng 3:0.

Treenerite kokkuleppel mängiti ka neljas geim. See oli eelnevatest tasavägisem, aga suutsime siiski ka selle 25:23 võita.

Kogu mängu kokkuvõttes tõi meie naiskonnale kõige rohkem punkte Nette Peit 13 (+6). Rünnakutest lõi Nette maha 11 palli, lisaks 1 serviäss ja 1 blokipunkt. 9 punkti lisasid Kertu Laak ja Eliise Hollas, 7 punkti tõid tervelt kolm erinevat mängijat - Kristiine Miilen, Liis Kullerkann ja Eliisa Peit.

Eesti näitajad lõpuprotokollis olid kõik paremad kui külalistel. Servivigu tegime 6 vastaste 11 vastu, serviässad 12 vs. 6, blokipunktid 9 vs. 6, rünnakute efektiivsus 43% vs. 33%, servi vastuvõtt 50% vs. 40%.

EM-valikturniiriks valmistuva Eesti naiste koondise teine kontrollmäng Taaniga on homme taas Tallinnas Lilleküla Gümnaasiumis. Mängu algus kell 16.

Naiskonna esimene punktimäng EM-valikturniiril on 15. augustil Tallinnas Kalevi spordihallis Soome vastu.