Maicel Uibo hea hooaeg algas Birminghami sise-MMil, kus ta poodiumile kerkis. Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
5. august 2018, 18:11

ÕL BERLIINIS | Maicel Uibo: lõplikku rahulolu ei saa ilma medalita tekkida

Kümnevõistleja Maicel Uibo kinnitab Berliinis algavate Euroopa meistrivõistluste eel, et unistab medalist. „Kui sportlane ei võida medalit, on ta alati pettunud. Ka need, kellel ehk pole reaalset võimalust, püüdlevad sisimas medalite poole. Lõplikku rahulolu ei saa ilma medalita tekkida,“ ütleb ta kaks päeva enne starti.

Aasta algas 25aastase sportlase jaoks suurepäraselt: Birminghami sise-MMilt võitis ta pronksi. Põlvast pärit atleet tunnistab, et Berliinis ei maksa talvine medal enam midagi, aga siiski tõstis hea tulemus üldist meeleolu.

„Võrreldes varasemate tiitlivõistlustega pole sisetunne eriti muutunud. Vanade tulemustega siin midagi ei tee, kõik hakkab ikkagi nullist. Samas peab ütlema, et üldist meeleolu see medal ikkagi tõstis. Sellele eelnenud kaks aastat läksid pehmelt öeldes aia taha, tänavune hooaeg on veidi lõbusamalt kulgenud,“ ütleb Uibo, kes viis kevadel oma kümnevõistluse rekordi 8514 punktini.

Uibo sõnul on edu taga targemad treeningud. „2017. aastal suutsin end trennis natukene rohkem kokku võtta. Kvaliteet hakkas kvantiteeti ületama. Selleni jõudmine võttis natukene kaua aega. Varem ei saanud õigeid hüppeid ja heiteid kuidagi endast välja,“ arutleb ta.

Maicel Uibo. Foto: Reuters/Scanpix

„Lõpuks läks eelmine hooaeg küll tagareie vigastuse nahka, aga treeningud muutusid juba siis kvaliteetsemaks – suutsin võimalikult väikese energiakuluga teha võimalikult kvaliteetset tööd. Iga päev see välja ei tule, aga püüdlen sinna poole.“

Sel suvel segas teda mõnda aega kannavigastus, mis tänaseks taandunud on. „Eks ta annab ikka natukene tunda, aga siin võisteldes ma sellele ei mõtle. Plaanin kõike mõnuga võtta ja miski mind tagasi ei hoia,“ räägib Uibo.  

Berliini võistlusele annab omamoodi x-faktori kuumus – kolmapäevaks lubab ilmateade 37 soojakraadi. Kas sellest võib välja kooruda üldiselt Bahamal ja USAs resideeruva Uibo trump? „Ma ei ütleks, et kuum ilm minu trumbiks kujuneb, aga ehk olen sooja ilmaga tõesti rohkem harjunud,“ ütleb ta.

Kümnevõistlus toimub Berliinis teisipäeval ja kolmapäeval, eestlastest on võistlustules ka Karel Tilga ja Karl Robert Saluri.