Eesti U18 koondis. Foto: fiba.com
Korvpall
5. august 2018, 21:29

Eesti U18 koondis lõpetas EMi kaotusega, vastasmängija sai hakkama kolmikduubliga! (4)

Eesti U18 noormeeste korvpallikoondis lõpetas Makedoonias Skopjes toimunud EMi B-divisjoni 67:73 kaotusega Belgiale. Tasuks neljas koht.

Meie noored alustasid kohtumist hoogsalt ning pääsesid 9:0 ning 14:4 juhtima. Vähehaaval sai ka vastane mängu sisse ning veerandaja lõpuks oli hoopis Belgia 23:22 peal. Eestlased andsid initsiatiivi käest, kuid üleliia suureks vahet ei lastud. Pikale pausile mindi belgia viiepunktilises edus.

Suurt muutust ei toonud mängu ka kolmas veerandaeg. Eestlased jõudsid küll viigini, ent mitte juhtima. Neljandiku lõpus olid taas teravamad vastased. Otsustava kümne minuti eel kasvas Belgia edu kaheksale.

Kuid mäng polnud sellega tehtud. Eestlased hoidsid vastasel sabast kinni ning kolm minutit enne lõpuvilet pääsesime punktiga juhtima. Tähtsatel hetkedel oli aga kindlam Belgia, kes külma rahuga rünnakuid lõpetas ning mängu enda kasuks kallutas.

Eesti poolelt oli taas resultatiivseim Henri Drell 16 punktiga. Belglaste poolt sai kolmikduubliga hakkama Vrenz Bleijenbergh, kes lisaks 18 silmale hankis 10 lauapalli ja jagas 10 resultatiivset söötu.

Ilmselt mõjutas tänast matši ka enne kohtumist saabunud teada, et erinevalt algselt loodetust, ei pääse võitja tulevaks hooajaks A-divisjoni. Nimelt pidanuks Kreeka tänavu kõrgseltskonnast välja langema, kuid kuna nemad korraldavad tuleval aastal A-divisjoni turniiri, tagasid nad koha automaatselt.

See tähendab, et B-divisjonist pääsevad aste kõrgemale vaid finalistid Sloveenia ja Holland. Identne juhtum oli ka mullu, kui Eesti lõpetas koduse B-divisjoni turniiri kolmandana, kuid üles ei pääsenud. Toona oli põhjus Lätis, kes pidanuks alla langema, kuid turniiri korraldajana säilitati koht.

Praegu mängib Läti U18 koondis A-divisjoni finaalis!