Eesti võrkpallinaiskond.Foto: volley.ee
Võrkpall
5. august 2018, 20:09

Võrkpallinaised lustisid taas Taani vastu

EM-valikmängudeks valmistuv Eesti võrkpallinaiskond võitis ka teise kontrollmängu Taani vastu 3:0 (25:20, 25:16, 25:18). Lisageimi võitsid taanlannad 26:24.

Eesti algkoosseis oli täna sidemängija Julija Mõnnakmäe, nurgaründajad Nette Peit ja Kristiine Miilen, temporündajad Liis Kullerkann ja Eliisa Peit ning diagonaalründaja Kertu Laak. Libero kohal alustas koos Kristi Nõlvakuga tavaliselt nurgaründaja kohal mängiv, aga hetkel pisivigastusest paranev Anu Ennok, kirjutab volley.ee 

Mängu algus oli sarnaselt eilsele veidi rabe, aga alates geimi keskpaigast mängis Eesti kindlamalt ja võit tuli suhteliselt kindlalt 25:20.

Teist geimi alustas Laagi asemel Kristel Moor, Eliisa Peidi asemel Eliise Hollas. Skoori-muster oli geimis esimesele üpris sarnane. Alguses suutis Taani meie neidude tempos püsida, aga geimi keskpaigast alates sai kodunaiskond vastastega turvalise vahe sisse. Seisul 20:15 tegi peatreener Andrei Ojamets veel ühe vahetuse - sidemängija Mõnnakmäe asemel tuli sisse Kaisa Bahmatsev ja geimi lõpp kuulus kindlalt 25:16 meile. 

Kolmandat geimi valis Ojamets alustama taas uue koosseisu - sidemängija Liis Noormets, nurgaründajad Hanna Pajula ja Ingrid Kiisk, temporündajad Eliise Hollas ja Eliisa Peit, diagonaalründaja Kertu Laak. Geim oli pikalt tasavägine, kaotusseisul 14:15 võttis Eesti peatreener rääkimisaja, kus peamine sõnumite adressaat oli sidemängija Noormets. Loeng andis kohe tulemusi. Järgmise punkti mängimisel leidis Liis kenasti temporündaja Eliisa Peidi ning sealt alates vastastele sõnaõigust ei antud. Geimi lõpetas imeilus viiene serviseeria pallima toodud Miilenilt.

Treenerid leppisid kokku ka lisageimi. Seda alustasid meie poolel Noormets, Kiisk, Pajula, Kullerkann, E. Peit ja Moor. Ennok lubati puhkama, liberona mängis lõpuni Nõlvak. Neljas oli kõige tasavägisem ja erinevalt eelmistest ei suutnud Eesti selles geimi lõppu enda kasuks pöörata. Võit taanlannadele 26:24.

Kogu mängu kokkuvõttes särasid täna Liis Kullerkann 13 (+12, s.h. 10 resultatiivset rünnakut ja 3 blokipunkti), Kristiine Miilen 10 (+4) ja Kertu Laak 10 (+9) punktiga.

Vastaste parim oli 19aastane diagonaalründaja Helena Elbaek 11 (+4) punktiga.

Eesti naiskonna ettevalmistus jätkub 9. kuni 11. augustini Kreekas, kus kohtutakse kolmel korral kontrollmängudes kohaliku naiskonnaga. EM-valikturniir algab meie jaoks 15. augustil Tallinnas Kalevi spordihallis, kui kell 19 algavas mängus võõrustatakse Soome naiskonda.