Arnold Schwarzenegger ja tema isiklik M47 tank.Foto: Kuvatõmmis/YouTube
Eesti uudised
6. august 2018, 10:42

VIDEO | Vaata, kuidas Arnold Schwarzenegger lömastab oma tankiga limusiini (3)

Märulifilmide tähel Arnold Schwarzeneggeril on oma isiklik tank ja ta ei kõhkle sellega limusiine lömastamast, kirjutab Popularmechanics. Ja lisaks on kubernaatoril ning 331 tankil ühine minevik: täpselt sama roomiksõjamasinaga sõitis mees aastakümneid tagasi Austria armees aega teenides.

Allolev video filmiti CNBC saate „Make It“ tarbeks. Selles külastab Schwarzeneggerit koomik ning saatejuht Jay Leno ning eesmärgiks on tankiga ühest limusiinist jagu saada. Mehed ronivad 331 sisse, pööravad kahuritorni kahuri kaitseks ümber ning teevad 1,2 meetrit kõrgest limusiinist 60 cm kõrge limusiini. M47 tanki hobujõudude ja kaalu suhe on 16:1 ja tanki kohta on see lahjavõitu, aga luksusautost teeb see mängleva kergusega vanaraua.

Schwarzenegger õppis tanki juhtima 1960ndatel aastatel Austria sõjaväeteenistuses. M47 Patton lahingutank loodi USA sõjaväele Korea sõja aegadel. Tankil on 90-millimeetrine kahur, see kaalub 50 tonni ja liigub 800-hobujõulise V-12 mootori abil.

M47 teenis USA sõjaväge suhteliselt lühikest aega ning asendati peatselt uuema ja täiendatud M48ga. Seisma jäänud vanad tankid kingiti sõbralike riikide sõjavägedele, teiste seas Austria omale. 

Arnold Schwarzeneggerile enda sõnul sõjaväes meeldis, kuigi ükskord võttis ta hetke ajel ette tankiga mäest allakihutamise ja sai selle eest karistada kuuetunnise roomamisega takistusrajal. Kord läks ta oma aastase teenistuse ajal ka hüppesse, et osaleda Saksamaal kulturismivõistlusel. Selle tembu eest istus ta lühikest aega sõjaväevanglas.

Kui Austria sõjavägi M47 tanki maha kandis, ostiski näitleja selle ära. Tank oli aastaid Ohios Mottsi militaarmuuseumis. 2008. aastal küsis Schwarzenegger tanki tagasi ja kasutab seda koolilaste sõidutamiseks – autasuna koolis püsimise eest.

Jay Leno „tank“ selles videolõigus on Daimler Ferret Mk. II – kunagine briti armee luuresoomuk.