Anett KontaveitFoto: AFP/Scanpix
Tennis
6. august 2018, 13:27

Anett Kontaveit tõusis edetabelis 30. kohale ja võib järgmise kuuga teha suure hüppe (7)

Värskes naistennisistide maailma edetabelis leiab Anett Kontaveidi 30. ja Kaia Kanepi 48. kohalt ning täna läheb lahti suur ookeanitaguste turniiride karussell. Kui hästi läheb, võib Kontaveidi leida kuu aja pärast hoopis uutest kõrgustest.

Eelmise nädalaga võrreldes tõusis Kontaveit koha võrra, kuid olulisem on asjaolu, et tal pole vaja üldse kaitsta eelmise aasta punkte ning iga järgmise turniiri võimalik edu tähendab ainult boonust. Mullu juulis Gstaadi võistlusel finaali jõudmise eest teenitud punktid läksid eelmisel kuul maha, eelmise aasta suvine USA-turnee aga ebaõnnestus tal täielikult.

Pärast Wimbledoni võistlustest puhanud Kontaveit alustab täna Montreali turniiri, kus esimene vastane on venelanna Jekaterina Makarova. Veel eelmisel nädalal asus Makarova edetabelis 30., nüüd juba 46. kohal. Edasi on Kontaveit üles antud Cincinnati ja New Haveni turniirile ning seejärel 27. augustil algavatele USA lahtistele meistrivõistlustele.

Praegu on Kontaveidil 1477 punkti, elus esimest korda 20. kohale tõusnud rumeenlannal Mihaela Buzarnescul aga 2068. Kui hästi läheb, on Kontaveidil täiesti võimalik jõuda USA lahtiste lõpuks ka ise 2000-liste klubisse, nii et ees on ootamas põnev kuu.

Kanepil seevastu on aga palju kaotada, sest ta jõudis eelmisel aastal USA lahtistel veerandfinaali. Enne suurturniiri teeb ta ainult ühe stardi, olles üles antud järgmisel nädalal Cincinnatis. Seal tuleb aga alustada kvalifikatsioonist.

Meeste seas hoiab Jürgen Zopp 98. positsiooni.