Anett Kontaveit Montrealis mängus Jekaterina Makarovaga.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
6. august 2018, 22:05

Anett Kontaveit: tundsin end hästi, uue treeneriga on mõni asi paremaks läinud (4)

Eesti esitennisist Anett Kontaveit alustas Montreali turniiri kolmes setis saadud võiduga venelanna Jekaterina Makarova üle, muutudes mängu käigus üha kindlamaks. Pärast Wimbledoni turniiri korraks aja maha võtnud Kontaveit ütles, et tundis end väljakul hästi.

Mullu augustis lõppes käik ookeani taha kolme turniiri ja kolme kaotusega, sealhulgas USA lahtistel. Oma parimat tennist on Kontaveit mänginud hea mängurütmi korral, raskusi on aga valmistanud käivitumine pärast pausi. Seetõttu oli tänane võit eriti tähtis ning kogu viimaste nädalate ettevalmistus oligi suunatud ookeani taga edu saavutamisele.

Kontaveit kaotas avaseti küll 4:6, kuid võitis järgmised 6:3 ja 6:1. "Alustasin ise liiga ettevaatlikult, kuid teises setis hakkasin julgemalt lööma, panin vastase liikuma ja dikteerisin mängu. Tegelikult tundsin end algusest peale väljakul küllalt hästi," rääkis Kontaveit Eesti ajakirjanikele antud telefoniintervjuus. Ta arvas, et Montrealis valitsev suur palavus ja niiskus mõjutasid teda vähem kui lõpupoole väsinud Makarovat.

Kuidas kulges turniiriks valmistumine? "Pärast Wimbledoni korraks puhkasin ja seejärel alustasin ettevalmistust aasta teiseks pooleks. Harjutasin Tallinnas, treener Nigel Sears tuli sinna. Olen praegu koostööga väga rahul, saan tema mõtetest-asjadest juba paremini aru. Mõni asi on läinud paremaks."

Koostöö Searsiga algas paar kuud tagasi, pärast lahkuminekut eelmise treeneri Glenn Schaapiga.

Kontaveit täpsustas, et paremaks on läinud serv ning veel mõni element, mille kallal on tööd tehtud. "Töötame mõistagi kõigi mänguelementide kallal. Iga asi vajab aega, kõik peab kinnistuma. Ent tunnetan edusamme."

Mullu oli Kontaveit osalenud juulis Gstaadi turniiril ja jõudnud seal finaali, kuid ookeanitagune turnee ebaõnnestus. Seetõttu lähenetigi tänavu teistmoodi: korraks võeti aeg maha, väike puhkus ning seejärel korralik harjutamine ja keskendumine kõvakattega väljakutel mängimiseks.

Montreali turniiri teises ringis kohtub Kontaveit tšehhitari Petra Kvitovaga, keda ta maikuus Prantsusmaa lahtistel mälestusväärses tasavägises heitluses võita suutis. "Ta on väga raske vastane ja igal kattel tugev," kommenteeris eestlanna.