Eesti uudised

Viisemann: plaksutame saadud mõnemiljonilise välisinvesteeringu peale, ise veame aastas 400 miljonit eurot välja (29)

LISA KOMMENTAAR

praegu tõesti ei saa kõik püünele!7. august 2018, 12:50
Aga, miks me siis viime seda raha välja? Miks me ei panusta raha aktsiatesse, et säilitada raha asjadena, millede väärtus hiljem hoopis suureneks - kupüür muutub varem või hiljem lepaleheks. Nii saaks haiglad ja koolid omale uue sisustuse, sellega ei peaks enam riik tegelema. Või on see ainult riigi pärusmaa? Aktsiate kaudu saaks siia tuua uusi ettevõtteid, tehnikat; ettevõtja ei pea omama suuri summasid ja laene asjade omamiseks - need on kellegi teise omad, kes annab oma vara kasutada. Lõppude lõpuks saab siis ettevõtja tegeleda tõesti ainult ettevõtlusega. Ja kui veel Töötukassa kanda jääks sobiva tööjõu leidmine ja väljakoolitamine ning asendus, näiteks puhkuse ajaks, siis oleks asjadega päris lill. Nii saaks igasugust valdkonda moderniseerida.
riigijuhid7. august 2018, 12:17
peaksid kindlasti maksustama pankade kasumid ja teostama suuremat kontrolli nende tegevuse üle. Aastaid on miljardeid väljaviidud , kohalikele aga tõstetakse makse. eriti lubamatu on elektri ja kütuse maksustamine igasugu aktsiisidega, mis on praegu hindade tõusu kõige olulisem põhjus. See sisaldub iga toote hinnas. Raske on aru saada miks riigile kuuluv Eesti Energia eesti inimeste kasuks ei tööta, vaid lööb rahasid laiaks Ameerikas ja Araabias.
Eesti7. august 2018, 11:34
Esimene Eesti vabariik oli Euroopa viljaait, käesolev aga nõrkend lüpsilehm kelle korjust lüpstakse veel pärast surmagi.
Qwert7. august 2018, 11:29
See, et kapital läheb Eestist välja tähendab vaid seda, et Eesti ei ole atraktiivne investeerimiseks. See aga on kivi valitsuse kapsaaeda.
Jah7. august 2018, 16:26
oli Skype - tegijad eestlased, aga algusest peale läks firma käima Taanis vms.
,,A,,7. august 2018, 10:57
See ongi ülemaailmse juutluse võidukäik.
,,A,,7. august 2018, 10:55
Üks Euroopa Suurriigi Kantsler mõistis kunagi sellised parasiidid sügavalt hukka. Taunis igati nende tegevust. Ja tänu sellele on ta parasiitide silmis tänaseni väga paha inimene, vaata, et lausa saatan.
kus7. august 2018, 10:14
on targad inimesed.miks nad ei ole ministrid.inimene on asjaga kursis,arvata võib,et oskab seda rahaasja ajada.meil aga tegeleb sellega sportlane.kas see ei ole natuke nõme.nii kaua kui eluvõõrad,näitlejad,sportlased j.n.e. inimesed tegelevad riigi tähtsate asjadega,meie elu veereb allamäge.
xxxx7. august 2018, 10:41
Eesti riigis on maksukoormus nii kõrgeks aetud et siia pole mõtet investeerida.Kui kaudsed maksud ka arvesse võtta olema Euroopa esikolmikus.
7. august 2018, 10:54
Üks osa rändab välja ja teine osa maksudes läheb seal samuti erakondade laiali jagamisele!
to kus7. august 2018, 14:36
see ei ole natuke nõme, see on täiega nõme!
See pankur valetab! See on täiesti uskumatu kuidas ta julgeb välja öelda Eesti oponendide ütlusi et Eestis rändab maksud välja ja mitte maksud vaid ka kasumid.... see pankur tuleb hukka mõista7. august 2018, 09:55
väga ülbe pankur kes nii räägib! Nüüd ta on eesti meedias ühes suus Kremmlimeelne, Venemaa mahitant, Venemaa mõjuagent ja kui kole! Sest Ausalt Eestis läheb kõik korras puudel lehed veel kasvavad ja kui vaja siis rohi ka kasvab.
"Eestis rändab maksud välja"7. august 2018, 10:22
Kakoi jazõk?
"Nüüd ta on eesti meedias ühes suus Kremmlimeelne,"
"Sest Ausalt Eestis läheb kõik korras puudel lehed veel kasvavad ja kui vaja siis rohi ka kasvab."
Kui kole!
7. august 2018, 10:29
No aga mis siis valesti ütles? Ta ütles seda mida on siiani pasundatud ja nüüd see Pankur tuli tõega välja. Muidu koguaeg valetasid Jürgen Ligi, Peast halvatu Mart Laar, Sester jne jnekuni statistika ametist. Need kes toime ei tule on venelased ja lastekodulapsed ja teised koledad eestlased!
Aga 7. august 2018, 09:53
kui viimasele tootjale on vesi peale tõmmatud on meil teaduskeskne ökoturism, mitu ettevõtjat saab tööd
eesti majandus7. august 2018, 09:44
nalja-number,tänavatele tuleb minna,mitte kodus soiguda
Veel parem7. august 2018, 12:45
võtame koned, lähme metsa hakkame tapma, küll pärast Jumal omad ära tunneb.
Küsige SDE, IRL, REF, KESK ja teisi SEB Panku, SWET panka ning teisi.7. august 2018, 09:32
See on vale! See pankur valetab meil läheb on kõik korras kõik statistika ametnikud räägivad, ja ka IMF räägib ka. Mis sest et kõrged toiduhinnad ja madalad palgad aga meil on kõik korras ühtegi vaesumise märki ei ole.
Heldur727. august 2018, 09:12
Suretame väiketootjad-ettevõtted välja ja siis plaksutame ajujahi saatel tehtud paari firma üle. Täpselt sama värk. Ettevõtlus on olemas ja toimib, muudame seadust, tõstame makse, suretame välja ja mõtleme, et mis võis küll valesti minna. Miks on nii palu inimesi riigiametis, ei tea tõesti. No ei ole väga tark see juhtimine.
näiteks7. august 2018, 09:11
on see Rail Baltica. Kui see oleks tõesti VÄGA tulus, siis peaks Eesti oma kapitali sinna lausa vägisi mahutama. Aga tegelikult - laseme eurorahad käiku. Järelikult ei taha äriinimesed sinna oma raha paigutada. Hooldama hakatakse maksumaksja raha eest.
Paljuõnne7. august 2018, 09:03
Siinsed pangad7. august 2018, 09:00
veavad emapankadesse välja 300 000 € päevas,ehk siis 3 miljardit € aastas. 400 miljonit ? Haige lamba jutt. Ei väsi kordamast,et EV valitsus koosnebki i.d.i.o.o.t.i.d.est ja Rootsi pankurite käsilastest. Iga päev kuuleme sea ruigamist,et raha pole,samas,kui meie kõigi raha vaikselt Rootsi poole ujub.
see summa7. august 2018, 11:34
on ehk suuremgi,aga üldine suurusjärk on õige. Ja selle pealt maksavad nad vaid 5 % dividende. ca 3 panka kokku umbes 60 miljonit €. Kui suvatsevad maksta.
Jah,7. august 2018, 08:53
niikaua kui valitsuses pole inimesi kes midagi jagavad saab ainult hullemaks minna.
penskar perifeeriast7. august 2018, 08:42
Kajuhks'l on õigus. Meil tehti renoveerimine, mis mitte midagi kokku ei hoia, kuigi päris tühi töö ka pole. Nüüd hakkan oma 1-toalise eest vähemalt 40.- eurot iga kuu rohkem maksma.See on penskarile ikka päris palju, sest perifeerias on pensionid väiksemad ja hinnad kõrgemad, aga isegi nende
hindadega ei suuda kauplused korralikku palka maksta. Siin on ka palgad väiksed, see tõttu ka pensionid. Kahjuks tehakse need renoveerimistööd tihti ka iseenese tarkusest ja võivad kaela tuua hiljem lausa suuri jamasid. Kahjuks on nii ka meie majas.
Kahju7. august 2018, 08:32
Meie suured bossid ei oska riiki majandada. Loobivad raha siia-sinna, et näidata-"mina teen". Kesk- ja alamklass sureb varsti välja. Madalapalgaliste ja pensionide rahad seisavad paigal põhimõtteliselt, teistel tõusevad tuhandetega. Mis on 300-600 euri tänapäeval, mis selle eest saab? Isegi ainult kodus istumiseks ei piisa pensionäril. Sest on uus trend, kust veel raha saab, majade renoveerimine. Muudkui maksa renoveerimiskulusid!
vana kesik7. august 2018, 08:12
Looda meie peale. Teised lubavad meie veame.
Idealisti jutt sihuke7. august 2018, 08:07
Tänapäeva globaalkapitalism on põhimõtteliselt väiketootjavaenulik. Raha ja ajud kogunevad suurte tegijate juurde, kes reeglina asuvad suurtesse riikidesse. Väikeriikidele jääb allettevõtlus dumpinghindadega. Teoreetiliselt oleks võibolla ökopõllumajandus ja idufirmad elujõulised, aga edukad idufirmad ostetakse kohe väljaspoolt üles ja Monsanto rullib Eesti selgrootuse tingimustes varsti põllumajandusest üle, tapab maha mesilased ja runieerib mulla. Või kuidas seda investeeringut siia ette kujutada? Hakkame näiteks tegema nutitelefone, kas oleme oma ajupotentsiaaliga konkurentsivõimelised, kas meil on raha globaalseks reklaamiks kohe välja panna ja uus tulija peaks siis ju olema teistest peajagu üle, hiir peaks võitma elevandikarja. Soomlaste Nokia on hea näide - ajaloo kapriis lennutas nad kõrgele aga suured tegijad keerasid ta lõpuks ikka peagi tuksi. Minu meelest valikut meil eriti ei ole.
7. august 2018, 08:36
Sul kindlasti ei ole valikut. Kas surm läbi surramurra või kabelimats liikluses.