Christoph Harting.Foto: KAI PFAFFENBACH
Kergejõustik
7. august 2018, 18:26

VAHVA VIDEO | Koduse EMi põrumine ajas valitseva kettaheite olümpiavõitja lihtsalt ropendama!

Eesti spordisõber võib olla üsna rõõmus, sest Berliini EMil pääses kettaheites lõppvõistlusele üks meie sportlane kahest. Sama paljudele atleetidele saavad finaalis kaasa elada ka sakslased, kellel oli stardis aga kolm meest. Täiesti aia taha läks valitseva olümpiavõitja Christoph Hartingi võistlus. 

28aastane sakslane ei saanud kolme katsega tulemust kirja ning seega pole tal asja ka lõppvõistlusele. Kuigi Hartingi vorm pole tänavu üleliia kiita olnud, tuli säärane esitus talle endalegi üsna suure üllatusena. 

"Mõtlesin lihtsalt, et... mida kuradit!" oli Hartingi vastus reporteri küsimusele, millised mõtted tal pärast kolmandat katset peast läbi käisid. "Ma polnud šokeeritud, aga... pärast esimesi katseid, mis samuti kirja ei läinud, mõtlesin, et see võib juhtuda." 

Sakslane jätkas monoloogi ning mõistis, et võistlus läks tõepoolest metsa. Hartingil jäi vaid üle enda esitust roppude sõnadega iseloomustada. Vaata videost, kuidas sakslane ise magus-mõrult intervjuud annab:

Sakslastest pääses lõppvõistlusele vaid Christophi vanem vend Robert Harting. Kogenud kettaheitja sai kirja 63.29, mis andis talle kvalifikatsioonis seitsmenda koha.