Tähti Alver (vasakult), Merilyn Uudmäe ja Eleriin Haas enne Berliini EMi starti. Foto: EKJL
Kergejõustik
7. august 2018, 19:01

ÕL BERLIINIS | Kolmikhüppajad unistavad rekorditest ja lõppvõistlusest, Haasa segab seljamure (1)

Homme astuvad Berliinis toimuval kergejõustiku EMil võistlustulle ka Eesti kolmikhüppajad Tähti Alver ja Merilyn Uudmäe, kõrgushüppes tuleb areenile Eleriin Haas.

Alver tunnistab, et läheb igal juhul püüdma kohta 12 parema hulgas. Selleks tuleb täita kvalifikatsiooninorm, mis on võrdne tema isikliku rekordiga – 14.05!

„Tahaksin hüpata umbes sama tulemuse, nagu viimasel kolmel võistlusel. Kvalifikatsiooninorm on 14.05 ehk täpselt mu isiklik rekord. Saab huvitava olema. Konkurents on tihe ja minu tulemuse ringis on palju tüdrukuid. Kui kõik õnnestub, siis miks mitte lõppvõistlusele pääseda,“ arutles ta.

Ka Uudmäe võiks õnnestumise korral 14 meetrini küündida, hetkel on tema isiklik rekord 13.87. „Sain teha täiesti tavalise võistluseelse soojendustrenni. Enesetunne on normaalne, treeningud on läinud plaanipäraselt ja olen EMiks valmis. Minusuguse tasemega sportlase jaoks on iga võistluse eesmärk isiklik rekord püstitada,“ teatas ta.

Naiste kõrgushüppes on kvalifikatsiooninormiks aga 1.92, kuid Eleriin Haasa hooaja parim tulemus on 1.88. Kui ta seljamurest võitu saab, läheb temagi tänavust tippmarki parandama.

„Mulle suurvõistlused sobivad – äratab võistlusnärvi veidi üles. Eesmärk on võimalikult kõrgele hüpata ja kaugele pääseda. Kõigepealt peab keha vastu pidama – selg on mind juba ammu seganud, aga nüüd oleme lõpuks teada saanud, milles probleem on. Praegu on hea, aga järgmisel hetkel läheb jälle kinni. Õnneks nüüd teame, kuidas probleemiga tegeleda,“ arutles Haas.