Eesti uudised

Erukindral: rakett võinuks end lukustada reisilennukile (59)

LISA KOMMENTAAR

vanaema8. august 2018, 15:29
Oleks väga hea, kui keegi näitaks kõik need kommentaarid meie sõjaväe juhtidele, kes oskavad vähemalt lugeda eesti keeles. Las teavad, mida arvab lihtne eesti inimene, kes on elanud vene ajal koos venelastega.
Jah nõukogude inimene8. august 2018, 15:39
Kes oli tubli kommunist ja õppis eesti keele selgeks, kes teenis tões ja vaimus Moskvat ja ehitas kommunisti.
vanaema8. august 2018, 15:49
Kommunistid olid kõik praegused eesti kindralid, kes said tol ajal hariduse Venemaal ja Ukrainas.
vanaemale8. august 2018, 15:44
Kui vanalt sa vanaemaks said, 29? Euroliit on kordi hullem kui nõukaaeg. Muidugi, kui sa elad kuskil külakolkas ja vajadused on null, siis muidugi, elu on ilus. Kolhoosiaese hurtsiku katus on pea kohal ja napi toiduga ajad läbi. Kui aga tavapärast elu elada, soovida lapsele hea haridus anda, siis... Noored alustavad oma elu üüratu eluasemelaenuga ja töötavad ennast sandiks juba noores eas, et maksta kidulaenu ja tagada lapsele inimväärne elu. Mujal riigis linnas elades ei pruugi sul ühtegi valget naabrit olla, räpasus ja vägivald lokkab, oma last pead turvalisuse huvides tubasena hoidma. Ma võiksin jätkata ja lugeda ette kümneid asju, mis EL-is hullemad on kui nõukaajal.
vanaema8. august 2018, 16:13
Olen sinuga 100% nõus. Olen 70 aastane, Tallinlane. Minu mõlemad lapsed maksavad majalaenu, nii et vähe ei ole. Aga üldiselt sul on õigus.
idavirulane8. august 2018, 18:46
Mina alustain sellega et ostsin 15 aasta eest endale Ida-Virumaale endisesse majandikeskusse ajuküttega korteri. Hind 10 tuhat krooni. Tõsi, teist samapalju läks elementaarsete remontide tegemiseks. Hiljem on elamispinna parendamiseks veelgi enam kulunud. aga seda juba vähehaaval, etapiviisiliselt. See raha peaks nüüd vist küll igaühel olema, ilma surnukstöötamise ning pangalaenudetagi. Muuseas, praegu on ida-virus hinnad veegi enam kukkunud, nii et kui sóovid osta, saad veegi odavamalt, isegi mõnesaja euro eest. Palun!
Aga on muidugi iseasi, kui igatsed moodsat uusarendust. Või korterit Kadriorgu, kesklinna, Veskimöldresse või Viimsisse, Siis upud tõesti võlgadesse ja laprotsentidesse ära. Aga tunneta paratamatust, nagu mina seda tegin. Lähtu reaalsustest, mitte unelmatest. Tahtmine on teatavasti taevariik. Mina tahaks ehk kah midagi märksa paremat. Eramut või lukskorterit Saint Topezi, Monakosse, Berni, Viini või Pariisi Seine kaldapealsele. Aga mina olen realist.
JUHAN8. august 2018, 19:07
Kahjuks teavad märgade kõrvatagustega, virisevad noorukid seda "vana head" nõukogude aega vaid klantspiltide järgi. Abiks ehk ka Moskva propaganda ning omaaegsed vene reklaamfilmid. Mina nägin seda kõike oma silmaga. Kui korterijärjekord oli 20 aastat või enamgi. Ja elamispinna norm oli 9 ruutu elaniku kohta. Korteri järjekordagi ei võetud muidu, kui elamispinda ei olnud vähem kui 6 ruutmeetrit inimesele. Kui auto võis osta hingehinna eest (3-4 aasta keskmine palk) ja sedagi ametiühingu ostuloaga. Mis eeldas et pead olema ametiühinguaktivist, tööeesrindlane ning poliitiliselt teadlik. Kui ka garaažikooperaiivi sisse saamine oli kallis lõbu ja järjekorad pikad. Ka lihtsa lauatelefoni järjekord ulatus aastatesse - mina ise sain lauatelefoni alles Eesti Vabariigi ajal, juba 1992.a. Vene ajal olin järjekorras pooltosinat aastat. Kui poed olid tühjad ja kõigist oli defitsiit (moodsarest riietest, tualettpaberist, naiste hügieenisidemetest, vatist, hambapastast, võist, majoneesist, rohelistest purgihernestest, suitsuvorstist, muudest lihatoodetest) Apelsine ja mandariine sai vaid Brežnevi pakikestesega või valimistepäeval valimisjaoskonna puhvetist. Banaane, kiivisid ega ananase ei saanud ma mitte kunagi. Kui korralikku mööblit, moodsaid riideid, teatripileteid ja muud defitsiiti sai vaid tutvuse kaudu või altkäemaksu eest. Kui mustvalge teler maksis 200-300 rubla, mis oli tubli poolteistkuupalka, värviteler aga 700-800 rubla. Seega 4 kuu keskmise palga. Väljamaale minek oli aga vaid unistus. Eesrindlsed said heal juhul turismituusiku vaid sotsmaadele. Aga kapitalistlikku Soome said turismireisi vaid partorgid, ametiühingu esimehed ning direktorid. Või KGB salajased, usaldusväärsed kaastöötajad.
Moderaator korjas ära. 8. august 2018, 19:09
Kahjuks ei tohi oma mälestuste põhjal kirjutada, milline oli nõukogude defitsiidiaja reaalsus. Moderaator loeb selle millegipärast poliitiliselt ebakorrektseks.
JUHAN8. august 2018, 19:12
Üritan veelkord, jupiti.
Kahjuks teavad m ä r g a d e kõrva tagustega, vi.risevad noorukid seda "vana head" nõukogude aega vaid kl.antspiltide järgi. Abiks ehk ka Moskva propaganda, endiste meenutused ning omaaegsed vene reklaamfilmid. Mina nägin seda kõike oma silmaga. Kui korterijärjekord oli 20 aastat või enamgi. Ja elamispinna norm oli 9 ruutu elaniku kohta. Korteri järjekordagi ei võetud muidu, kui elamispinda ei olnud vähem kui 6 ruutmeetrit inimesele. Kui alaasa remonti vajav nõukogude rahvaauto võis osta hingehinna eest ( umbes4 aasta keskmine palk) ja sedagi ametiühingu ostuloaga. Mis eeldas et pead olema ametiühinguaktivist, tööeesrindlane ning poliitiliselt teadlik. Kui ka garaažikooperaiivi sisse saamine oli kallis lõbu ja järjekorrad pikad. Ka lihtsa lauatelefoni järjekord ulatus aastatesse - mina ise sain lauatelefoni alles Eesti Vabariigi ajal, juba 1992.a. Vene ajal olin järjekorras pooltosinat aastat.
arusaadav ju8. august 2018, 19:15
et need nõukaaega igatsevad ning venevastastele kommentaaridele miinuste ladujad on ida poolt kinni makstud tr.ol.lid. põhjakoreasse paras saata need kes seda aega tagasi tahavad.
jätkame teemat8. august 2018, 19:20
Kui poed olid pidevalt tühjad ja kõigist oli defitsiit (moodsarest riietest, tualettpaberist, naiste hügieenisidemetest, vatist, hambapastast. Aga ka võist, majoneesist, rohelistest purgihernestest, suitsuvorstist, muudest lihatoodetest) Apelsine ja mandariine sai vaid Brežnevi pakikestega või valimistepäeval valimisjaoskonna puhvetist. Banaane, kiivisid ega ananase ei saanud ma mitte kunagi. Muus rääkimata. Kui korralikku mööblit, moodsaid riideid, teatri- või kontserdipileteid ja muud defitsiiti sai vaid tutvuse kaudu või kenakese altkäemaksu eest. Kui mustvalge teler maksis 200-300 rubla, mis oli tubli poolteist kuupalka, värviteler aga 700-800 rubla. Seega 4 kuu keskmise palga. Väljamaale minek oli aga vaid unistus. Eesrindlased said heal juhul turismituusiku vaid sotsmaadele. Poolasse, Ungarisse, Mongooliasse j.n.e. Aga kapitalistlikku Soome said turismireisi vaid partorgid, ametiühingu esimehed, ordenikandjatest nomenklatuur ning direktorid. Või KGB salajased, eriti usaldusväärsed kaastöötajad.
Tänan, mina Juhan, seda küll tagasi ei igatse!
To 15:448. august 2018, 19:43
Oma nooruse aeg oli sul nõukaajas ja sellepärast kõik nii ideaalne oligi sul, polnud vabadust, reisida ei saanud õietigi, mingeid toidukohti või poode polnud.
to 19.078. august 2018, 22:38
kes tahtis ,võis juba 1961 alustada oma maja ehitamisega ja tuhanded nii ka tegid,ilma nööriva pangalaenuta vaid rahulikult oma palgast ja mis keemiliselt mürgitatud mandariinidest,apelsinidest,banaanidest sonid,meie sõime nõuka ajal metsast korjatud mustikaid,vaarikaid,metsmaasikaid,pohli, ja aedadest saadud karusmarju,puna- ja mustsõstraid,õune,ploome,kirsse,kreeke,pirne ja sügisel oli keldris paarsada purki moose ja kompotte ja õunakastid,kartulikastid,porgandi ja kaalikahunnikud talve ootamas.Ja maksis see teler palju maksis,aga elu oli odav,korterite üürid olid odavad,toit oli odav ja mäletan,et Breznevi ajal,kuni kuskil 1978.aastani oli poodides toidukaupu piisavalt,siis lihtsalt riigijuhtide edevus ja inimlikud lollused ( moskva olümpiamängud,afganistani minek,tsernobõli katastroof) maksid liiga palju ja kui tahsid midagi osta,jaapani värvitelekat,muusikaplaate,jopesid-teksapükse,siis kõike sai osta,nüüd maksa pool palka korteriüüriks ja ülejäänud pool kulub toiduks .
Urmas8. august 2018, 22:53
1980 aastatel lõpus oli mul kutsekeskoolis kooli sööklas lõunasöök tasuta, samuti koolivorm, praktikal kasutatavad tööriided ja stipendium. Tehases praktikal olles, maksis tehase sõõklas kolmekäiguline lõunasöök sümboolseid kopikaid.
Urmas8. august 2018, 23:03
Toona olid kommunaalmaksud sümboolsed. Vesi oli tasuta, prügivedu tasuta, telefoni eest kuumaksu maksma ei pidanud. Korteriüür oli ca. 10 rubla kolme kuu eest. Toit oli üliodav ja inimesed viskasid leiba ja saia minema! 1980. aastatel mängiti kooli sööklates nn. leivasõda, kus pilluti üksteist levaga! Toona oli tagatud igale inimesele eluks vajalik: odav elamispind, odav toit, tasuta arstiabi, tasuta hambaravi ja odavad maitsetud riided. Eks toona hoolitses ühiskond iga inimese eest, kes oli viinaveaga, see saadeti sundravile jne... Ühtegi asotsiaali toona ei olnud! Samas häiris venestamispoliitika!
Urmsele. 9. august 2018, 02:15
Kõik maksis, nii vesi kui gaas. Kuigi mitte palju. Aga kust see riigi raha tuli? Eks inimesed ikka ise maksid. Ühe käega "hea riik andis", teisega jällegi võttis. Odavat elamispinda pidid tavainimesed aga mitmekümneaastases järjekorras ära ootama. Hambaravi oli küll tasuta, kuid erilise kasuta. Need amalgaaplommid pidama ei jäänud. Iga aasta-paari pärast tuli uus jasuurem panna, kuniks hammast lõpuks enam polnudki ja juurikale tuli tangid taha panna. Mina kaotasin sedasi enamiku hammastest.
Leivasõda ei maksaks taga igatseda, sest see kuulub pigem kultuuriküsimuse, eetika ning kasvatuse valdkonda.
???9. august 2018, 02:36
Aga kes keelab sul praegu samamoodi teha? Ilma pangalanuta mõnekümnekaupa telliseid kokku osta, juppé korjata ning ise, kõik omaenda kätega vähehaaval ehitada? Aga kui tahad kvaliteetmaja ning kiiresti kätte saada ja sisse kolida, tööd firmadelt tellida, siis läheb sul muidugi pangalaenu vaja,
Minu kadunud onu näiteks ehitas oma individuaalmaja vist pool eluaega, vist oma 25-30 aastat. Alles ENSV lõpuajaks sai selle valmis, pensionieaks. Elas veel mõned aastad oma uhkes eramajas ning pani seejärel kõrvad pea alla. tütar äris pärast Harjumaal asunud maja maha.
Mees oli kolhoosi mehhanisaator. Hankis jupikaupa materjali. Ostis, korjas kokku, tassis ära mis ripakil. Tegi ise metsa ning lõikas laudu. Ise ladus ahjud-pliidid. Kiik tööd tegi omaenda kätega ära. Vähehaaval ja töö kõrvalt. Ilma laenudeta. Ag see-eest kaua, pool eluaega.
Aga oli see seda väärt? Aastakümneid muudkui ehitada? Alguses sai ühe toa valmis, kuhu sisse kolida. Aga terve maja valmisehitus võttis vaat et mitukümmend aastat. Tee kärgi kui soovid.
P.s. Kustkohast sa neid jaapani telkaid said? Väljamaa riideid ja muud? Kas olid mingi Viru ärikas või, sp.ekulant mingisugune? Või nomenklatuurne tegelane, kel asjadele parem juurdepääs? Mina näiteks küll ei saanud. Polnud raha ning polnud sidemeid. Keskmine palk oli 80-ndatel 200 rubla ringis. Mina aga nooremspetsialistna (kuigi ülikooliharidusega) sain vaid 150 rubla kuus.
ettepanek8. august 2018, 15:56
Hispaania hävitajad tuleb panna valvele Vaindloo saare juurde...! Vene lenduritel siis piss püksis...
Noori Venelasi liikus nõukaajal ikka kampadena öises Tallinnas 8. august 2018, 16:36
Viru väljaku trammipeatuses tulid ligi ja pakkusid müügiks telliskivi, seda kõikke muidugi vene keeles. Ma nii lo.lli pakkumise peale ei vaevunud vastamagi, need siis selle peale ruigasid oma rahvuslikke roppusi ja lonkisid edsi. Tõestisündinud lugu, ei valeta ega mõtle välja.
Ära valeta!8. august 2018, 20:46
Viru tn ja kogu kesklinn kuulus meie alla ja tellist võisid sulle müüa vaid eestlased. Venelaste alad olid nt Kopli, Majaka, pelgulinn, Männiku, aga kesklinnas nad ei toimetanud- see oli 100% meie territoorium!
!!!8. august 2018, 15:23
Tõenäosus ütleb, et "tehniline rike" oli pigem piloodi kiivri all. Inimfaktor.
Kuule "kiivrialune" faktor.8. august 2018, 17:17
Sa uuri elu, kõik kes kanged sõna võtma - ilmselgelt ei tea teist siin 95% lahingulennundusest halli t1lligi!
Raketi väljalaskmist ei otsustanud ei varem ega ka nüüd isegi vene lennuväes piloot!
Piloot oli ja on ka nüüd ni venemaal kui mujal, vahelüli kes vajutab päästikule.
Korraldus see rakett välja lasta PIDI tulema MAAPEALSELT käsuliinilt, Ämaris on ilmselt üks nina, kes nüüd miskipärast oma tegu tunnistada ei julge, see nina oli korralduse andja. Kui piloot saab niisuguse käsu lasta rakett välja, piloot kinnitab sellesisulise käsu vastuses maapealse käsu andjaga, enne kui kindlat kinnistust ei ole, piloot võib oma sõrme hoida päästikul nõrkemiseni!
Piloodil ei ole kunagi ainuisikulist luba niisugust raketti välja tulistada, kui piloot seda teeb siis üsna suure tõenäosusega satub see piloot sõjatribunali alla!
Meie seas on reetur kes pani ilmselgelt ohtu tsiviillennunduse - ma usun, et üritati korraldada midagi nagu oli ukrainas, siis oleks sanaud eesti oma "vaenlasele" kallale söösta koos natoga aga on päris 99,999% kindel, et seljuhul ei oleks enam ei kommentaariumit ega eestimaad, oleks veel ilmselt tuline ja põlenud maalapp.
kellel seda luba vaja?8. august 2018, 17:29
kui piloot lihtsalt lo.ll oli ja kangi näppis seal, endalegi aru andmata välja lasi selle.
miks see krdi lennuk8. august 2018, 15:21
kohe hispaaniasse põgenes? Järelikult oli si*al midagi karta, et jalga lasi. Selline siis see nato ongi, et teevad mis tahavad ja lasevad jalga kui jamaks kisub.
Eile öeldi , et selle Hispaania lennuki ,,kodubaas,, oli Siaulais Leedus ,8. august 2018, 15:46
kas ta oli siis Eesti kohal , või ,,näpukas ,, juhtuski Leedus ?
PVO seersant- DMB 808. august 2018, 15:19
Küll ikka Eestis on hea elu, siin ikka väga kerge kindraliks saada. CCCPis seersandiks küll selliste teadmistega ei saanud. Ukraina laskis TU 154 alla S-200 raketiga Musta mere kohal. Tegu siis maa-õhk tüüpi võimsa raketiga, mis on hoopis erinev selles õhk-õhk raketist. Ise teenisin S-200 polgus.
Ajaloo huviline8. august 2018, 18:33
Sõjaeelses EW-s see kindraliks saamine küll nii kerge ja kiire ei olnud. Kahetärnikindraliks jõudsid vaid kaks mees, Laidoner ning Lill. ja neist Laidoner sai kolmanda kindraitärni peale alles 1939.a. kevadel. Seega kulus teisest tärnist kolmandani jõudmiseks lausa 19 aastat! Aga ptaegu on meil neljatärni ehk täiskindraled terve trobikond. Kuigi armee on meil 3-4 korda väiksemaarvulisem,kui oli tookord. Siis koosnes ka rahuaja armee kahest diviisist ning mitmetest üksiküksustest.
Laidoner alustas ohvitseriktjääri 1905.a.pärast sõjakooli lõpetmist nooremleitnadina. kolme aasta pärast tuli leitnandi auaste. 1909-1912 õppis sõjaväeakadeemias.Seejärel tuli staabikapteni auaste (vastab umbes vanemleitnandile). esimeses maailmasõjas oli staabitööl ning jõudis alampolkovniku auastmeni. 1918 detsembri lõpus kutsuti EW armee ülemjuhatajaks ning sai 1919 jaanuaris kindralmajori auastme. 21.03.1929 saii kui sõjavõitja kindralleitnandui tärni ning läks erru. Kutstati 1924.a. tagasi ülemjuhatajaks seoses kommunistide mässu ja NSVL plaanitava invasiooniga. 1925 siirdus Rahvasteliidu missioonile Lähis Itta, kus ta märkis maha sealsete riikide piirid. Seejuures unustades ära 20 miljonilise kurdi rahvale oma riiki luua.. 1939.a. 24 veebruaril omistati talle täiskindrali ehk kindralkoloneli auaste. Enam kui 20 aastat pärast kindralmajori ning 19 aastat pärast kindralleitnandi tärni saamist.
Aga praegu on meil täiskindraleid ja kindralleitnandeid kohe omajagu.
Oh neid penskarist erukindraleid8. august 2018, 14:57
Kui piloot vajutas abort, siis kukkus see nagu rauatükk teravik ees maasse ilma igasugust pauku tegemata. Leidmine on pehmes pinnases pea võimatu. Mõttetu paanika külvamine. Peale abort käsku ei võta see rakett mitte ühtegi tsiviillennukit sihikule.
Tiit8. august 2018, 15:24
Kui lendur lheitis niisama lennuki külljest raketi ära ära siis voib rakett olla kusagil sügavas rabas. Isegi mootor ei käivitu sellisel juhul.
u8. august 2018, 16:35
öelge mulle, kallid kommenteerijad, miks peab lahingraketidega Eestimaa taevas ringi tiirutama. kas sõja oht on juba lähedal
?8. august 2018, 17:43
mis selle raketi asemel peaks selle lahingulennuki tiiva all siis rippuma- kott Hispaania rosinatega või?
noh8. august 2018, 14:42
vene lennukid pidevalt ninapidi eestis, piirivalvureid röövitakse nahhaalselt ja kõigil on p6hhui, nüüd aga nato apsakas ja kõik venemaa poolel järsku
hakake parem kiiresti seletama miks pigem sooviksite vene lennukeid siin näha ja vene sõduri kanda oma lapse pea peal??
kas j'nki kand on parem siis8. august 2018, 14:52
v;i erinevalt j'nkidest pole venelane teistesse riikidesse s;du viind nagu j'nkid liibyas afganistanis iraagis jeemenis syyriajne tegid
on jah parem kusjuures8. august 2018, 14:55
natukene j2nkidele pugeda kui pärast uues nõukaliidus elada, ehtsa okupatsiooni all, mis on vältimatu niipea kui balti riikidel kaob usa ja ülejäänud euroopa tugi.
Nali?8. august 2018, 15:27
Kes viis sõja Afganistani, selle, mis pole sisuliselt siiani ära lõppenud? Aastal 1979?
vanaema8. august 2018, 15:45
Eks sa siis loe wikipedias, kes kellega ja miks seal sõdisid.
põhihariduseta laps8. august 2018, 15:58
kes pole kuulnud baltimaadest, afganistanist, gruusiast, ukrainast, mitte mingisugune venku ei tule enam eesti maa peale, on selge?
eestlane8. august 2018, 14:56
LÕPETAGE juba ära oma OLEKSID, VÕINUD ....jne! Putinlastel PISS püksis juba ja kohe Venemaad kaitsema...! HÄBI teile!
Muigega8. august 2018, 15:39
Kirjutanud ikka 'jeestlane', sest kirjapilt reetis ära su tausta.
Lõpetaks ehk rÖÖkimise8. august 2018, 16:49
Tiit8. august 2018, 15:26
Milline piirivalvur rööviti?
8. august 2018, 14:39
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
urmasele8. august 2018, 15:31
Loomulikult, mida on väärt ühe erukindrali teadmised sinu omade kõrval!? Elementaarne oleks olnud enne suu lahti tegemist sinuga konsulteerida.
seda oli juba ukraina kohal n'ha kui malaisya lennuki allalasid8. august 2018, 14:38
8. august 2018, 14:33
Andke nüüd täpne seletus kuidas on võimalik kogemata tulistada välja rakett.
lihtne8. august 2018, 14:37
juanitol oli kuumalainest pea sassis ja ajas mõne kangi või nupu segamini
Aja Lugu8. august 2018, 14:23
Terve Eesti on Venemaa õhurõrjerakttide C-300 ja C-400 laskeulatuses.. Väiksemagi konflikti korral el lenda siia mitte ainuski NATO lennuk, sest see oleks kõige labasem enesetapp. Kogu see nn. "õhuturve" on tegelikult propagandaüritus ja äri mis võib lõppeda vägagi traagiliselt, reisilennuki allatulistamisega. Eesti maksumaksjal tuleks tasuda seejärel üüratud, miljarditessse ulatuvad kahjunõuded.
ära aja jama8. august 2018, 14:33
mitte Eesti, vaid NATO le kulu
Kuule halloo8. august 2018, 17:24
Uuri natuke elu - tsiviillennuki hukul kannab kõik kulud õnnetuse toimumiskoha riik ehk siis kui vene reisilennuk lastakse eesti kohal usa-nato poolt alla ja isegi kui kiirelt suudetakse selgeks saada, et tõesti eksiti siis kõik kulud mis tekivad - uurimine (mis võtab aastaid=sajad miljonid € + lennukompaniile tekitatud kahjud + ohvrite lähedastele tekitatud kahjude hüvitamine [aastatepikkused kulukad ja närvesöövad kohtukäigud jne]), kokku kulub mitu miljardit ja selle peab maksma meie maksumaksja, refi tagatubades küll soiutaks, et nato maksab aga kas lihtsurelikule näidatakse seda väljavõtet?
konflikti korral balti riikides...8. august 2018, 14:52
...ei tule siia mitte keegi
Qwert8. august 2018, 15:41
Konflikti korral Balti riikides tuleb venelane raudselt,
PVO seersant- DMB 808. august 2018, 15:24
On on! Ainult, et vähe on neid, kes kujutavad ette, kuidas konflikti puhul hakatakse S-300 ja S-400 rakettidega lennukeid jahtima. Muidugi üksikuid jah. sa vist ei kujuta ette, mis rakettidega on tegu, mis need maksavad ja palju neid on?
liialdamine pole hea, ikka parajalt8. august 2018, 14:23
Kui millegagi liialdada, siis heaga see ei lõpe. Üle pea Lõuna-Eestis käib selline siblimine, et lase olla. Kui näiteks Pärnu kohalt stardib, peab 5 minuti pärast juba juba ümber pöörama, sest muidu on Pihkva kohal. Ja mida tihedam on osakeste liikumine, seda tõenäosem kokkupõrge üks kõik millega, kas või maaga.
lendur8. august 2018, 14:16
oli kremli agent, kes korraldas vene reisilennuki terrorhävitamist, et venelastel põhjus väed sisse tuua
ennem vene8. august 2018, 14:39
jajahh8. august 2018, 15:24
nato ongi venelaste sepitsetud organisatsioon, et saaks konflikti tekitada ja siis väed sisse tuua))
Ka spekulatsioon8. august 2018, 14:15
Raketi iseeneseslik hävitus ei hakanud tööle, kuna ta leidiski üles ühe neist reisikatest ja suunas end sellele, kuid kütus lõppes enne kohalejõudmist- seepärast ei leitagi seda või varjatakse leiukohta.
Kui nii, siis on see jube vedamine, kuid samas viitab piloodi tahtlikule tegevusele, kuna kõik protseduurid millistest viimane on väljatulistamine olid korrektselt teostatud.
leiukohta siis poleks8. august 2018, 14:39
tavaliselt kütuse lõppedes hävitavad raketid end automaatselt just et vältida et traktorist matile pähe ei kukuks kuskil
T.Rex8. august 2018, 14:56
Rakett suudab ennast ise sihtmärgile lukustada vaid mõne kilomeetri kaugusel. Kaugemale ei näe tema radar.
no muidugi oleks, 8. august 2018, 14:07
see on väga suur tõenäosus õhk-õhk raketi puhul.