Karel Tilga esimene täiskasvanute EM läks aia taha. Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
8. august 2018, 15:21

ÕL BERLIINIS | Õnnetult kätt vigastanud Tilga: olen näljasem kui kunagi varem (4)

Kümnevõistleja Karel Tilga jättis Berliini EMi kümnevõistluse pooleli, sest vigastas teivashüppe ajal kätt. Esimest korda täiskasvanute tiitlivõistlustel osalenud Tilga tunnistas, et on nüüd näljasem kui kunagi varem.

Mis teivashüppes ikkagi juhtus? „Käed lihtsalt libisesid. Proovisin kõike: vahetasin teibal teipe, kasutasin talki ja liimi. Ikka ei jäänud käed teibale külge. Läks õnnetult. Teivas jäi sirgeks ja lõi küünarnukki väikese haava. Meditsiinitoas tehti paar õmblust, aga õnneks midagi hullemat pole.“

Tilga sõnul lahkub ta Berliinist tunduvalt targema sportlasena. „Eks see oli kogenematus ka – teised mehed ju hüppasid. Vigadest õpitakse kõige paremini ja neid sai siin ikka päris palju tehtud.

Tegelikult ei tulnud ma siia ju kogemusi hankima, tahtsin ikkagi isiklikku rekordit teha. Läks nagu läks, loodetavasti järgmine kord läheb paremini. Nüüd on nädalake puhkust, siis tuleb hakata tööd tegema. Olen nüüd näljasem kui kunagi varem. See võistlus ei meeldinud mulle.“

Lühikese aja jooksul katkestasid kümnevõistluse kõik kolm eestlast: Karl Robert Saluri sai kettaheites nulli, Tilga ja Maicel Uibo vigastasid end teivashüppes.