Kristjan IlvesFoto: Aldo Luud
Talisport
8. august 2018, 19:12

Kristjan Ilves: tahan eeloleval talvel muutuda stabiilsemaks (1)

Peagi läheb lahti suusakahevõistlejate suvine GP-sari ning selle eel intervjueeris rahvusvahelise suusaliidu FIS koduleht sarja eelmise suve võitjat Kristjan Ilvest. Ilves rääkis, et kõik suvel tehtav tähendab ikkagi ettevalmistust talihooajaks, kus ta tahab saavutada senisest suurema stabiilsuse.

Eesti parima kahevõistleja eeloleva hooaja kõrgpunktid on kodune Otepää MK-etapp ja Seefeldis peetav MM. "Loomulikult tahaksin suvisel GP-l taas saavutada häid kohti, kuid tegemist on siiski võistlusega, kus saab ülevaate hetkeseisust. Praegu plaanin osaleda ainult võistluse esimesel etapil," alustas Ilves.

Mullu jõudis ta esimese eestlasena pärast 26aastast vaheaega talvises MK-sarjas poodiumile. "Tegin Hakuba etapil ilmselt oma elu parimad hüpped. Oli väga meeldejääv seista poodiumil koos kahevõistluselegendide Jan Schmidi ja Akito Watabega. Tervet hooaega silmas pidades oli aga palju tõuse-mõõnu. Olümpia ei läinud päris nii, nagu ma soovinuks. Sellele vaatamata tegin kahtlemata elu parima hooaja, mis andis kindlust, et liigun õiges suunas," meenutas Ilves.

Suvel on ta harjutanud põhiliselt kodus Otepääl, vahepeal põikas kaheks nädalaks Innsbrucki. "Eeloleval hooajal tahan tippvormi jõuda mõistagi Seefeldi MMil, olen endale seadnud kõrged eesmärgid. Eelmisel talvel läks mul seal hästi, mis lisab tänavuse eel enesekindlust. Üldjoontes tahan teha stabiilsemat hooaega ja näidata hüppemäel rohkem häid tulemusi."

Otepää MK-etapist rääkides lootis Ilves, et sel korral on ilmataat eestlaste poolel - läinud talvel ei lubanud soe ilm võistlust korraldada.