Gerd Kanter.Foto: Martin Ahven
Kergejõustik
8. august 2018, 23:14

ÕL BERLIINIS | Gerd Kanter: lõpus tuli pisar silma, kui tagasirgel kõndisin (1)

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter pani EMil edukale tiitlivõistluste teekonnale väärika punkti, tulles viiendaks. Ometi jäi tal hing pisut kripeldama.

"Pakuti suurepärast stsenaariumit, mida ei suutnud ära kasutada," rääkis 39aastane sportlane. "65 meetrit oli medali hind ja see tulemus oli mul täna sees olemas."

Kanter käivitus oma viimasel tiitlivõistlusel tavapäraselt. "Algul tuli suur adrenaliinihulk peale, see rikkus esimese katse ära. Teise heite tegin kindla peale. Viimasel katsel suutsin veel parandada ja Hartingule ära teha. Vanameistrite duelli ma võitsin."

Kas lõpus tuli pisar silma? "Tuli ikka, kui tagasirgel kõndisin," vastas Kanter. "Mu karjäär oli piisavalt emotsionaalne. Suutsin fännidele hea lõpuetenduse pakkuda, aga kirss jäi tordile panemata."

Kuidas tiitlivõistlustelt 11 medalit võitnud Kanter oma karjääri hindab? "Tubli neli," muheleb ta. "EMi kulda ei õnnestunud võita ja kirkamaid medaleid võinuks ka rohkem olla. Aga üldiselt võib rahule jääda, vähestel on selline toimik ette näidata."

Kodupubliku ees teeb Kanter viimase võistluse 13. septembril. "Suur lõpupidu toimub novembri lõpus," rääkis ta.