Branko Mirkovic (palliga) jätkab Kalev/Cramos ka tuleval hooajal, meeskonna üks siht on kindlasti Eesti - Läti ühisliiga võit. Foto: Aldo Luud
Korvpall
9. august 2018, 09:42

Selgus Eesti-Läti korvpalli ühisliiga meeskondade arv*, tiime algselt loodetust vähem

Kui juba varasemalt oli selge, et luuakse Eesti - Läti korvpalli ühisliiga, siis lahtine oli osalevate meeskondade arv. Nüüd on pilt selge - uues sarjas mängib 14 tiimi*. 

Vaadates möödunud hooaega mõlema riigi meistrivõistlusel, võis oodata, et ühisliigas lööb kaasa 16 meeskonda. Esmalt langes Eesti poolelt ära Audentese noortesats, viimasel hetkel loobus lätlaste poolelt Jekabpils. Nõnda jäigi sõelale 14 tiimi, mõlemalt poolt seitse. 

*Eesti korvpalliliit saatis hiljem täpsutava meili, et Jekapbilsile antakse veel nädal, et oma asju joonde seada. 

Eestist osalevad meeskonnad:

1. BC Kalev/Cramo
2. Tartu Ülikool
3. AVIS UTILITAS Rapla
4. Pärnu Sadam
5. Tallinna Kalev/TLÜ
6. Valga-Valka/Maks&Moorits
7. TTÜ KK

Lätist osalevad meeskonnad:

1. BK Ventspils
2. VEF Riga
3. BK Jurmala
4. BK Ogre
5. BK Liepaja
6. Latvijas Universitate
7. Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola

Põhiturniir algab 29. septembril. Kõik meeskonnad mängivad omavahel kodus-võõrsil süsteemis, põhihooaeg lõppeb 29. märtsil. 

Veerandfinaalidesse pääsevad kaheksa paremat meeskonda ning seal mängitakse samuti kodus-võõrsil, edasi pääseb kahe mängu kokkuvõttes parem. Need mängud peetakse ajavahemikus 27. märts - 2. aprill.

Võitja selgitatakse Final Four´is, ehk nii poolfinaalis kui ka finaalis peetakse üks matš. Finaalturniiri petakse 5.-6. aprillil.