Gerd Kanter Foto: Martin Ahven
Seisukoht
9. august 2018, 16:01

Kanter – Eesti spordi esisangar

Vanameister Gerd Kanter tegi seda taas: kolmapäeva õhtul oli Eesti kõigi aegade üks parimaid sportlasi väga lähedal oma tiitlivõistluste 12. medalile.

Kanteri lõppkohaks jäi küll ta viimasel tiitlivõistlusel Berliini EM-il viies koht, aga väga magus oli ainuüksi see, et 1 sentimeetriga jäi ta selja taha igipõline sakslasest rivaal, samuti karjääri lõpetav Robert Harting.

Kui Harting jäi karjääri jooksul silma bravuuritseva käitumisega, siis Kanter oli kogu see aeg justkui tema vastand. Samas õhkus alati soliidsest ja sõbralikust eesti vägilasestki üksjagu enesekindlust. Aga see seisnes pigem filosoofias: rääkige, mis te tahate, küll ma kettaringis konkurentidele koha kätte näitan.

Just Kanter on meile kõigile hea näide sellest, et spordis ja tegelikult ka elus üldse võivad parimaks saada ka head poisid. Ilmselt just Kanteri iseloom ongi olnud põhjuseks, miks ta on võitnud kõigi eestlaste südame.

Kui Kanter omal ajal tegusid tegema hakkas, võttis ta mõnes mõttes sümboolselt teatepulga üle Erki Noolelt. Nüüd, ise kettaringist välja astununa võib ta kerge südamega hingata, sest temalgi on kergejõustiklaste hulgas mantlipärija kandidaadid olemas. Rasmus Mägi ja Magnus Kirt on näidanud, et neil on Kanterile omast võitlejahinge. Ja kuigi Berliini EM-il meie kümnevõistlejad sedapuhku põrusid, on nii mõneski mitmevõistlejas samuti sisu tõusta uueks suureks sangariks.