Kaur Kivistik.Foto: Pacific Press/Reuters
Kergejõustik
9. august 2018, 23:19

ÕL BERLIINIS | Taas esikümnesse jõudnud Kivistik: natukene kibe maik jääb suhu

Kaur Kivistik saavutas Berliini Euroopa meistrivõistluste 3000 m takistusjooksus üheksanda koha. Päris rahule ta tänase etteastega ei jäänud, kuid siiski lahkub mees Saksamaalt ajaloolise saavutusega – kvalifikatsioonis ületas Kivistik 47 aastat püsinud Eesti rekordi. Uus tippmark on 8.28,84.

Finaali järel valdasid Kivistikku kahetised tunded. „Enne võistlus arvasin, et kümne hulka tulles võib öelda, et läks väga hästi. Nüüd on tunded natukene kahetised, sest eeljooks üllatas ja lootsin finaalist veidi rohkemat,“ arutles Kivistik, kes kahe aasta eest sai Amsterdami EMil seitsmenda koha.

Täna märgiti tema ajaks 8.40,32. „Ei osanud oodata, et jooksu algus nii aeglane on. Raske oli positsiooni valida ja tehniliselt ongi takistust aeglase tempoga keerulisem joosta. Mida pikem mees oled, seda kurnavam see on,“ selgitas ta.

Kes sellises olukorras antud tempo ikkagi määrab? „Hea küsimus. Keegi ei näe tegelikult ette, milline tempo tuleb. Kahe päeva eest tegid kõik väga raske pingutuse ja äkki see mõjus tänagi. Mehed olid väsinud ja ei tahtnud kiiret tempot teha,“ pakkus Kivistik.

Lõpujoont ületades vajus eestlane rajale pikali. Püsti tõusmiseks pidi end veidi koguma. „Kui kohale tulen, siis annan endast kõik. Viimased poolteist ringi proovisin ikka mehi püüda, lõpuks õnnestuski mõned konkurendid ära näpistada.“

Eesti rekord ja koht esikümnes – peab ju rahul olema? „Natukene kibe maik jääb suhu. Ei õnnestunud seda ideaalset varianti realiseerida, mida sisimas nägin. Vähemalt õnnestus Eesti rekord ära joosta. Kokkuvõttes ei olnud ju halb esitus.“