Antti Ruuskanen Berliini EMil. Foto: FELIPE TRUEBA/EPA
Kergejõustik
10. august 2018, 11:10

Hapud viinamarjad: soomlased arvavad, et nende mees pidanuks Kirdi asemel EMi pronksi saama (20)

Eile õhtul Berliini EMil peetud odaviskes teenis pronksmedali eestlane Magnus Kirt. Põhjanaabrid arvavad, et meie mehe asemel võinuks poodiumi madalaimal astmel seista hoopis soomlane Antti Ruuskanen.

Nimelt tekkis võistluse viimases voorus väike segadus, kui 3000 m takistusjooks pani odaviske korraks seisma. Sellega läks võistlejate järjekord veidi sassi, sest kord oli Ruuskaneni käes, kuid viskama läks hoopis Johannes Vetter. 

Kuigi soomlane kartis, et äkki ta ei saagi nüüd oma viimast sooritust teha, siis pärast mõneminutilist arutelu kohtunikega olukord lahenes. Varasemalt 81.70 kirja saanud Ruuskanen siiski oma tulemust ei parandanud ning lõpetas kuuendal kohal. 

Soome meedia ja ka mees ise aga usub, et ilma säärase närvipingeta oleks Ruuskanen viimases voorus võinuks pronksi väärt tulemuse, ehk 85.97 (Kirdi pronksitulemus 85.96), põrutada. 

"Usun, et minus oli enam kui 85meetrine vise sees," ütles Ruuskanen Iltalehtile. "Minu keskendumine oli viimases voorus väga häiritud." 

Iltalehti pealkirjas seisab: "Korraldajate ümberkorraldus Johannes Vetteriga võis Antti Ruuskanenile EMi pronksmedali maksta!"