Tallinna Kalevi ragbiklubi president Kristjan Kotkas soomlast murdmas.Foto: Aki Pentikäinen / Helsinki Rugby Club
Spordivaria
10. august 2018, 16:11

Soome liigas möllava Tallinna ragbiklubi president: enamasti jäävad soomlased meist väljakule elu üle järele mõtlema

Aastaga Soome meistriliigasse tõusnud ragbiklubi Tallinna Kalev läheb laupäeval vastakuti mulluse Soome meistri Jyväskylä RFC-ga. See pole esimene mäng Kalevi ja Jyväskylä vahel – esimene kohtumine leidis aset juunis, mil Kalevil õnnestus vastastelt nende kodumurul võit võtta.

„Positiivne on see, et vastane on juba tuttav ning seekord saame neid sakutada oma enda koduväljakul," ütles Kalevi president Kristjan Kotkas pressiteate vahendusel. "Küll aga ei tasu juunikuisest võidust suuri järeldusi teha, sest tegu on äärmiselt tugeva meeskonnaga, kes on eriti tuntud oma jõulise eesliini poolest. Seda saime omal nahal tunda ka eelmises mängus.“ 

Ta lisas: „Samas oma viimases mängus Helsingi ragbiklubi vastu suutsid ka Kalevi poisid näidata erakordselt tugevat ja füüsilist kaitsemängu, mille tulemusena rauges vastase motivatsioon ja lõppeks ka jaks. Sama taktikat kasutame ka seekord."

Hooaeg tervikuna on Kalevi jaoks jätkunud positiivselt, peamiselt treenitakse selleks, et muuta mängupilt stabiilsemaks. „Kuigi enamasti jäävad soomlased meist väljakule elu üle järele mõtlema, siis paaril mängul oleme ka ise ebaõnnestunud. Sellegipoolest hoiame hetkel liigas teist kohta ning plaanime seda ka säilitada, et saaks poolfinaali ikka kodupubliku ette tuua,“ ütles Kotkas.

Kotkase sõnul on Kalevi ragbiklubi võrreldes mullusega teinud meeskonnana läbi märkimisväärse arengu ning mängupilt on oluliselt professionaalsem. „Meie poisid on tohutult andekad mängijad ning Eesti mehe „tõuomadused“ ka üldiselt ragbi mängimiseks ideaalsed. Käesoleval hooajal on meie arengule andnud olulise tõuke üliasjatundlikud ning kogenud treenerid Eestis teenivate Briti sõdurite ridadest."

Kalevi ja Jyväskylä matš Tallinnas Kalevi staadionil algab homme kell 15.

Liigatabel: