Korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk mängijaid ergutamas.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
10. august 2018, 17:00

Korvpallikoondis valmistub MM-valikmängudeks kodumaal Belgia vastu

Septembris 2019. aasta maailmameistrivõistluste valikmängude teist ehk otsustavat kvalifikatsiooniringi alustav Eesti korvpallikoondis kohtub kahes kontrollmängus Belgia rahvusmeeskonnaga.

Kohtumised toimuvad 6. septembril kell 19 Tartus ja päev hiljem sama algusajaga Rakveres.

Belgaste jaoks lõppes MM-valikturniir esimeses ringis, kui E-alagrupis jäädi ühe võidu ja viie kaotusega neljandale ehk viimasele kohale. Vastasteks olid Prantsusmaa, Venemaa ning Bosnia ja Hertsegoviina.

Eesti koondise peatreeneri Tiit Soku sõnul vajab koondis hea tasemega kontrollmänge ning kohtumised Belgia vastu seda kindlasti on. „Mul on hea meel, et saame kodupubliku ees tugeva Belgia vastu mängida. Ootame Tartu ja Rakvere inimesi meile kaasa elama,“ lausus Sokk pressiteate vahendusel.

Ühtlasi on tegu esimese mänguga Tartu Ülikooli uues multifunktsionaalses korvpallisaalis. Viimati mängis koondis Tartus 2016. aastal Poola vastu.

MM-valikmängude teise ringi esimene kohtumine toimub juba 13. septembril koduses Saku Suurhallis Saksamaaga, kes võitis G-alagrupi täiseduga. Kolm päeva hiljem, 16.septembril hakatakse võõral väljakul mõõtu võtma tugeva Serbia koondisega.

Eesti kuulub MM-valikmängude teises ringis L-alagruppi koos juba tuttavate Kreeka ja Iisraeli ning Serbia, Saksamaa ja Gruusiaga. Alagrupist pääseb edasi kolm paremat, arvesse lähevad ka eelmise ringi tulemused.

Tabeliseis: