Juulikuus kandis Mattias Käit Fulhami esindusmeeskonna särki, kuid augustis enam mitte. Pildil vastaseks Lyoni Olympique.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
10. august 2018, 19:13

LAENULE MINEK? Fulham ei registreerinud Käiti Premier League'i (1)

Paistab, et tänavune Inglismaa jalgpalli kõrgliiga hooaeg tuleb taas ühe eestlase (Ragnar Klavani) osavõtul, sest Fulham pole Mattias Käiti (20) Premier League'i üles andnud.

Sellest annavad aimu nii meeskonna koosseis liiga ametlikul kodulehel kui ka klubi enda veebiküljel avaldatud uudis koos Premier League'i mängijate nimekirja ja särginumbritega.

Käit tegi esindusmeeskonnaga kaasa suvise ettevalmistuse ning teenis juulikuistes kontrollmängudes minuteidki. Enda jaoks pisut ebamugaval tipuründajakohal tegutsenud eestlane lõi ka ühe värava, ent kandis augustis taas U23 meeskonna särki.

Esindussatsist välja jäämine pole otseselt üllatav, sest Käit ei pääsenud platsile ka mullu esiliigas. Pealegi on kevadel eliitseltskonda tõusnud Fulham toonud suvel meeskonda kõvasti uusi mehi, täpsemalt 12.

Suure tõenäosusega siirdub Käit jälle kuhugi laenule (kevadel esindas ta Šoti meistriliigas Ross County't), et hankida hädavajalikku meestejalgpalli kogemust. Eestlane on intervjuudes korduvalt öelnud, et U23 liiga on end tema jaoks ammendanud.

Inglise liiga algab täna kell 22, kui Old Traffordil kohtuvad Manchester United ja Leicester City.