Gerd Kanteri saabumine Tallinna lennujaama.Video: Teet Malsroos
Kergejõustik
11. august 2018, 02:14

FOTOD JA VIDEO | Koju saabunud Kanter ei suutnud trennihimule vastu panna - kettad läksid lendu juba Saksamaal (12)

Karjääri viimasel tiitlivõistlusel viienda koha saanud Gerd Kanter jõudis ööl vastu laupäeva Berliini EMilt tagasi kodumaale. Tallinna lennujaamas tervitati olümpiavõitjat isuäratava tordiga.

Kuigi suures plaanis on Kanteri karjäär läbi, ei luba ta endale lõdvaks laskmist. Tordilõiku ta endale ei keela, aga 13. septembril Tallinnas peetaval lahkumisvõistlusel tuleb heas vormis olla.

"Vaevalt, et ma terve tordi jõuan üksinda ära süüa, aga magus on mulle alati meeldinud. Arvan, et maitseb igal juhul hästi. Aga 13. septembrini on veel kuu aega jäänud ja eesmärke on veel piisavalt, mida püüda. Tahaks lahkumisetendusel väärika kaarega lõpetada," rääkis Kanter.

"Mul pole kunagi olnud probleeme enda motiveerimisega. Pigem on keeruline see, et süsteemne elu saab läbi ja tuleb igapäevaelus leida endale uusi eesmärke," lisas ta.

Kanteri vankumatut pühendumust näitab ka see, et ta käis reedel Saksamaa pinnal ketast loopimas. "Ma ei mõõtnud, aga loodetavasti lendas ketas üle 60 meetri. Natuke tegin kangi ka. Võib-olla luban endale laupäeval puhkepäeva, harjutan uuesti pigem pühapäeval." 

Tänaöine lennujaama vastuvõtt oli Kanteri jaoks üks tagasihoidlikumaid. Aga põhjusega - ühest küljest ei tulnud medalit ja pealegi on Berliinis hulgaliselt Eesti kergejõustikusõpru, kes said Kanterile kolmapäeva õhtul kohapeal austust avaldada.

"Pigem ootaks kergejõustikufänne septembris Kadrioru staadionile, lennujaamas nendega kohtumine polegi nii oluline," ütles ta.

Vaata ka meeleolukat videot, kus Kanteri ja poja Kristjani vahel rullub lahti huvitav dialoog!