Karsten Warholm.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
11. august 2018, 11:28

Rasmus Mägi konkurendid sõnasõjas: poolakas süüdistab Warholmi astmaravimite kasutamises (3)

Berliini EMil 400 meetri tõkkejooksus viienda koha saanud poolakas Patryk Dobek süüdistas kuldmedali võitnud norralast Karsten Warholmi astmaravimite tarvitamises. Warholm lükkas aga konkurendi väited ümber. 

"Ma ei võta viiendat kohta kaotusena, aga samal ajal polnud Warholmi jooks muljetavaldav ega ka inspireeriv. Norralased kasutavad astmaravimeid, et tulemusi parandada. See mõlgub mul alati meeles," rääkis Dobek Poola meediale.

Tema väited said suurt kriitikat nii kodumaal kui ka Norras. Eile vastas Dobekile ka Warholm.

"Ma pole astmaatik. Ma ei kasuta astmaravimeid. Olen 100 protsenti puhas," sõnas isikliku rekordiga 47,64 kulla võitnud Warholm.

"Selline jutt ei käi spordi vaimuga kaasas. Olen avatud igasugustele aruteludele, kaasa arvatud dopingu osas, aga selliseid arvamusi ei tohiks avalikkuses levitada. Kui kindlaid tõendeid pole, ei saa isiklikuks minna," lisas ta.

22aastane Warholm tegi kaasa ka tavalises 400 meetri jooksus, aga pidi finaalis leppima kaheksanda kohaga. Temast kaks aastat vanem Dobek sai 400 meetri tõkkejooksus ajaga 48,59 viienda koha, kuuendana lõpetanud Rasmus Mägi jäi temast maha 16 sajandikuga. Mõlemad jooksid finaalis oma hooaja tippmargi. 

Patryk Dobek (vasakul) 400 meetri tõkkejooksu finaalis. Foto: Sputnik/Scanpix