Aksel Pärtelpoeg Foto: Meelis Pärtelpoeg
Auto-Moto uudised
12. august 2018, 11:52

Eesti motosõitja tegi Leedus EMi etapil ajalugu

Leedus Šiauliais sõideti SuperMoto Euroopa meistrivõistluste etapp, kus SM Junior klassis võttis väärt võidu Aksel Pärtelpoeg (Husqvarna).

Ühtlasi tegi noor Äksi motoklubi sõitja Eesti motoajalugu, kuna ükski eestlane pole sellel motospordialal Euroopa meistrivõistluste etappi veel võitnud.

Selle aasta SM85 klassi Eesti meister alustas Leedus oma SM Junior klassi võistlust hästi juba kvalifikatsioonis, kus ta sõitis välja kiireima ringiaja. Esimeses sõidus pääses eestlane kohe etteotsa ning ei loovutanud liidrikohta ruudulise lipu langemiseni.

Pärtelpoja järel lõpetasid tšehh Jan Ulman (Kawasaki) ja kiire venelane Ivan Mosin (TM), kellega Pärtelpoeg heitles tänavu Eesti meistritiitli nimel. Teine sõit kulges Pärtelpojale sarnaselt esimesele ning sellest tuli veelgi kindlam võit Ulmani ja Mosini ees.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis EM-etapi Pärtelpoeg (50 punkti), teine oli Ulman (44 p) ja kolmas Mosin (40 p). Meistrivõistlustel tõusis Pärtelpoeg teiseks. Leedus võisteldi selles klassis ka kohalike meistrivõistluste punktidele, kus Pärtelpoja, Ulmani ja Mosini järel sai neljanda koha Mathias Vetkin (Husqvarna), kes EM arvestuses ei osalenud.



SM Junior Euroopa meistrivõistluste järgmine ja ühtlasi ka viimane etapp sõidetakse 22.-23. septembril Plevenis, Bulgaarias.

Šiauliais olid rajal ka kohalikus arvestuses võistelnud masinaklassid, kus osalesid veel mõned eestlased. S1 klassis võitis Sven Simulask (TM) ja Kenor Kotkas (TM) oli 3., Open klassis sai Alex Vetkin (KTM) 3. koha ning kõige pisemas klassis SM50 oli Kristjan-Erich Luhaäär (KTM) 4.