Eesti - Soome võrkpallikoondise mäng.Foto: Stanislav Moškov
Võrkpall
12. august 2018, 18:45

GALERII | Uniselt alustnud Eesti saatis soomlased nukralt praami peale (2)

Eesti võrkpallikoondis lõpetas kolmemängulise põhjanaabrite võõrustamise edukalt. Naaberriikide kolmandas omavahelises mängus olid sinilõvide võidunumbrid 3:1 (20:25, 25:19, 26:24, 25:19). 

Eesti (algkoosseis Kert Toobal, Robert Täht, Kristo Kollo, Oliver Venno, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Rait Rikberg) jäi põhjanaabrite vastu kiirelt 0:3 kaotusseisu. Pärast seda saadi küll ise silmad pähe, kuid esialgu kodupublikul enamaks rõõmustamiseks põhjust polnud. Soomlaste blokk sulges meie rünnakukäigud ning peagi vaatas tabloolt vastu põhjanaabrite 4:12 eduseis. 

Seisul 4:15 võttis peatreener Gheorghe Cretu lõpuks aja maha, pärast mida hakkasid meie mänguelemendid vaikselt tööle. Samad põhitõed said üle räägitud ka seisul 9:18 ning kuigi geimi lõpuks olid Eesti kaotusnumbrid 20:25, oli mängupilt oluliselt lubavam kui kohtumise alguses. 

Teise geimi alguses said kiire 3:0 algedu üle hõisata eestlased. Sama koosseisuga jätkanud sinilõvid said oma kahurid (Venno ja Tähe) tööle ning seisul 10:5 oli soomlaste peatreener Tuomas Sammelvuo sunnitud mõtlemisaja võtma. 

Soovitud pööret see soomlaste jaoks geimi aga ei toonud. Looma kombel palle maha löönud Vennole (13st 9 punktiks!) toetunud Eesti jätkas viie- või enamapunktilises eduseisus ning geimi lõpuks oli tablool võidunumbrid 25:19. 

Tasavägist punkt-punkti heitlust nägi esmakordselt alles kolmandas geimis. Seisuni 8:9 suutsid naaberriigid käsikäes kulgeda, kuniks Soome 3:0 vahespurdi tegi. Ühel hetkel tundus, et soomlastele piisabki geimi keskel kätte saadud pisikesest edust. 

See ei olnud meelt mööda aga Markkus Keelele, kes 20:23 kaotusseisust pallima tuli ning neljapunktilise serviseeria tegi. 24:24 viigseisult kallutasid geimi Eesti kasuks vahetusest sekkunud Henri Treiali (temporünnakuga) ning Teppan (blokiga). 

Naabrite kange heitlus kandus edasi ka neljandasse geimi, kus järjest sai nautida tasaseise 6:6, 12:12. Seejärel sai Eesti bloki abil väikese vahe (17:13) sisse, mida hoiti kohtumise lõpuni. 

Järgmine kord tulevad eestlased väljakule juba EM-valikmängus - 19. augustil minnakse Riias vastamisi Avo Keele juhendatava Lätiga. Kolm päeva hiljem madistatakse Kalevi Spordihallis Iisraeliga. 

Tänases kohtumises ei teinud vigastuste tõttu kaasa Andres Toobal, Ardo Kreek ja Andrus Raadik. EM-valikmängudeks on kõige suurem tervenemisvõimalus neist viimasel.

Pikemalt saad võrkpallikoondise tegemiste kohta lugeda homsest Õhtulehest.