Ott Tänak Soome rallil võidušampanjat pritsimas.Foto: Robin Roots
Spordiblogi
13. august 2018, 01:00

Pluss, miinus, ennustus | Kergejõustiklased nii üleval- kui ka allpoolt latti, kas Tänak võidab teise ralli järjest?

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb väikese ettevaate tulevikku. Järgnevalt meie 13. augusti valik.

Läinud nädala pluss

Berliinis peetud Euroopa meistrivõistlustel jõudis esikümnesse kuus Eesti kergejõustiklast, mis on kahtlemata hea tulemus. Lisame, et kui kümnevõistlejad poleks alt läinud, täienenuks see nimekiri kindlasti veelgi. Magnus Kirdi pronksmedal lõi valusalt nii korraldajate sakslaste kui ka põhjanaabrite soomlaste eneseuhkuse pihta. Vanameister Gerd Kanter lõpetas lahkumisetenduse väärikalt viiendana, aastaid Vana Maailma tippu kuuluvad Ksenija Balta ja Rasmus Mägi jõudsid samuti esikuuikusse.

Foto: Reuters/Scanpix

Sama meeldivad olid Kaur Kivistiku (pilt 3000 m takistusjooksust) ja maratoonar Tiidrek Nurme 9. kohad!

Läinud nädala miinus

Berliini EM tõi eestlastele õnnestumisi, kuid kahjuks ka rea altminekuid. Traumade vastu spordis ei saa, kahju on Maicel Uibost ja Karel Tilgast. Ent samamoodi katkestas kümnevõistluse Karl Robert Saluri, ja seda nulli tõttu kettaheites. Seitsmevõistluses kiskus Mari Klaup-McCollil võistlus üha enam kraavi poole ja lõppes samuti katkestamisega.

Foto: EPA/Scanpix

Mitu meie spordikuninganna teenrit leidis end tabeli päris viimaselt realt: odaviskaja Liina Laasma (pildil), kettaheitja Kätlin Tõllasson, kõrgushüppaja Eleriin Haas.

Alanud nädala ennustus

on võimalus, et Ott Tänak võidab sel nädalal sõidetava Saksamaa ralli. Tänak on sel võidukihutamisel tiitlikaitsja ja viimase, Soomes sõidetud MM-ralli võitja, kuid see ei taga kapriisses tehnikaspordis mitte midagi. Iga kihutamine algab nullist ning igal teekonnal tuleb tegutseda targalt ja vältida karisid. Lisaks tuleb olla õnnejumalanna soosingus. Tänakul on tänavu olnud mitmel etapil ebaõnne. Kui ta aga saab algusest lõpuni normaalselt sõita, tuleb koht kahe parema seas. Lisaks Soomele peremehetses Tänak tänavu ka Argentiina rallil.