Rait Ratasepp Foto: Martin Ahven
Spordivaria
13. august 2018, 11:08

JANU! Ultratriatleet Ratasepp kulistas 33tunnise võistluse käigus kaks ja pool ämbritäit vedelikku

20kordseks ultratriatloniks valmistuv Rait Ratasepp läbis juulikuus kaks kolmekordset triatloni. Täna avaldas ta oma kodulehel blogipostituse, kus võrdleb kahe analoogse võistluse toidumenüüd.

Kusjuures mõlemad ligi 33tunnised katsumused toimusid meeletus kuumuses. Austrias oli sooja mõni kraad alla 30, Saksamaal mõni kraad üle 30.

Alljärgnevalt muutmata kujul katked Ratasepa blogist.

Energia tarbimisest: "Austrias tarbisin ma 33 tunniga energiat 14 825 kcal, Saksas 12 250 kcal. Vahe on päris märkimisväärne. Siinjuures tuleb arvestada ka sellega, et kui Saksas anti start kell 7.00 hommikul, siis Austrias algas võistlus alles kell 13.00. Hilisem start võimaldas mul hommikul korralikult süüa (1303 kcal). Saksa võistluse hommikul tõusin 4.45 ning sõin vaevu pool tavapärasest hommikusöögi kogusest (ca 600 kcal). 

Seega tarbitud energia kogused erinesid ca 3200 kcal. See tõsiasi ei tulnud mulle aga üllatusena, sest Austrias hõõrus kalipso ujumisel mu kukla täiesti katki. See röövis mult palju lisaenergiat, nullis mu kuumataluvuse ning tegi võistluse jooksuosa äärmiselt keeruliseks."  

Vedeliku tarbimisest: "Austrias oli palav ning seal jõin võistluse ajal 21,5 liitrit vedelikku (ei sisalda toidust saadud vedelikku). Saksas oli veel palavam kui Austrias. See väljendus selgelt ka vedeliku tarbimises - 24,7 liitrit (see võrdub kahe ja poole ämbritäiega - M.T.)."

Saksamaa võistluse menüüst: "Menüü oli mul väga sarnane Austria võistluse omaga, hõlmates endas datli-banaani pannkooke, Froosh smuutisid, värskeid puuvilju ja marju (apelsin, viinamarjad, mango, arbuus, mustikad, maasikad, põldmarjad), erinevaid seemneid (kõrvitsaseemned, chia ja seesamiseemned, kooritud kanepiseemned), pistaatsiapähklid, halvaa, Belvita ja Domino küpsis, mõningad Ferrero šokolaadikommid, natuke Kinder šokolaadi ja mõned ampsud koorejäätist, kümmekond geeli. 

Joogimenüü sisaldas endas nii gaasiga kui ka gaasita mineraalvett, Vichy Vitamin vett, Tailwindi spordijooki, apelsinimahla, Bufferi mangomaitselist taastusjooki sojapiimaga, Red Bulli, colat ja Saku alkoholivaba nisuõlu."