Jetisõidu Põhjamaade meistrivõistlused Pärnus. Foto: Erki Pärnaku
Spordivaria
13. august 2018, 18:10

GALERII | Eesti parim jetisportlane krooniti Põhjamaade meistriks

Nädalavahetusel toimusid Pärnus tänavused jetisõidu Põhjamaade meistrivõistlused. Eelmise aasta Eesti parim jetisportlane Marten Männi osales kahes klassis, Ski GP3 ja Ski GP1, viimases ehk oma põhiklassis tuli ta ka Põhjamaade meistriks. 

Pärnu jõel sõidetud võistlust iseloomustasid muutuvad tingimused. Kui laupäeval sõideti päikesepaistes ja suhteliselt vähese lainega, siis pühapäevane, kolmas sõiduvoor möödus hoovihmade ja sellega kaasnevate tugevate tuuleiilidega.

Laupäeval sõidetud kahes esimeses sõiduvoorus ei andnud Kommanderi jetil sõitnud Marten Männi teistele suurt võimalust ja võitis need ning see andis viimaseks vooruks seisu, kus liigseid riske võtma ei pidanud.

Avasõidus oli teine hea võitluskaaslane MM-sarjast, Daniel Andersen ja kolmas Ulrik Berntsen, teises sõidus sai teise koha ungarlane Barnabas Szabo ja kolmas oli Berntsen. Viimases sõiduvoorus, kus olud olid väga keerulised ja kohad muutusid pidevalt, suutis Marten suuremaid probleeme vältida ning lõpetas sõidu teisel kohal, Berntseni järel ja pikalt sõitu juhtinud kaasmaalase Markus Lutsokerdi ees. Sellest piisas, et kindlustada endale tänavune Põhjamaade meistritiitel klassis Ski GP1. 

“Alustuseks ütlen, et see on super äge, et selline võistlus meile siia toodi. Võistleda kodus Põhjamaade meistritiitli nimel, koduste fännide ja toetajate ees, see oli võimas tunne ja andis mulle palju juurde," sõnas Männi pärast võistlust. 

"Esimesed kaks sõitu laupäeval olid lihtsamad, kuna vesi oli siledam. Pühapäeval tuli mere pealt korralik laine ja kivist kalda pealt lõi see jõele tagasi, nii tekkis olukord, kus laine lõi ühelt ja teiselt poolt. Ega kusagil mujal polegi selliseid olusid olnud. Ma teadsin suht kindlalt, kus ma asetsema pean, et kokkuvõttes võita.

Paraku oli nii, et need, kes rohkem riske võtsid, need ka eksisid. Uue Kommanderi jeti oleme saanud selliseks, nagu oleme tahtnud. Nüüd saame siit hakata kiirust arendama. Seni harjusin uue jetiga, mis käitub hoopis teistmoodi ja sõidus saavutatud teine koht näitab, et selle jetiga saab sõita igasugustes oludes. Siit saab ainult paremaks minna,” lausus Männi.

Ski GP3 klassis jäi Männi lõppkohaks kuues. Põhjamaade meistriks krooniti sama klassi Euroopa valitseja Barnabas Szabo Ungarist.