Johannes Kirsipuu viskas Kreeka vastu 14 punkti.Foto: FIBA
Korvpall
14. august 2018, 21:13

NII SEE JUHTUS | U16 korvpallipoisid said valusa kaotuse

Serbias Novi Sadis peetava U16 vanuseklassi korvpalli EMi A-divisjoni turniiri kaheksandikfinaalis pidi Eesti meeskond tunnistama Kreeka 83:66 paremust ning jätkab mängudega 9.-16. kohale.

Kaotus oli eriti valus seetõttu, et Eesti oli alustanud turniiri hästi, kahe võiduga, ning läks alagrupist edasi teise kohaga. Täna ei õnnestunud aga õieti miski, näiteks tabas headest viskajatest koosnev tiim 26 kolmesest kõigest 3. Lisame 23 pallikaotust ja allajäämise peapõhjused ongi käes.

Esimene poolaeg möödus tasavägises heitluses, suurele vaheajale mindi seisul 32:33. Teise mängupoole alguses tegi Kreeka väikese vahe sisse ning kuigi Johannes Kirsipuu kaks järjestikust kolmest tegid viimase veerandi alguses seisuks 57:61, läksid vastased seejärel pidurdamatult oma teed.

Kirsipuu ja Joonas Riismaa tõid resultatiivsematena 14 punkti. Ent Kirsipuu kümnest kaugviskest olidki nood kaks ainsana tabavad. Riismaa noppis ka 9 lauapalli.

Järgmisena kohtub Eesti täna hilisõhtul peetava mängu Hispaania - Montenegro kaotajaga. Hispaania on suursoosik, Montenegro jäi oma alagrupis viimaseks.

Enne mängu:

Eesti koondise peatreener Marko Parkonen sõnas Basket.ee-le antud intervjuus, et alagrupifaas andis meeskonnale hea emotsiooni: "Suutsime kaks mängu võita ja peame rahul olema. Kaotusmängus Prantsusmaa vastu olen tegelikult teise poolajaga samuti rahul. Esimesel poolajal oli meil väike pabin sees, aga teises pooles ikkagi võitlesime prantslaste suurte härgadega  kõvasti. Võit ei olnud kaugel." 

Kiidusõnu on meie särtsakas noortekoondis teeninud ka teistelt: "Häid sõnu oleme saanud kohalikelt, türklastelt ja isegi USA agendid kiidavad. Senimaani on turniirilt väga positiivsed emotsioonid." 

Tänaõhtune vastane Kreeka lõpetas C-alagrupi kolmanda kohaga. Sel suvel on Parkoneni hoolealused kreeklastega juba kohtunud, kui juuli keskpaigas Türgis peetud turniiril jäädi vastastele alla 53:86. "Kreeklased on kehaliselt väga tugevad. Väga suurt kolli neil ei ole ja mängivad kiirelt paari katte pealt üks-ühe vastu. Peame ise sisse viskama ja kaitses igaüks enda mehega hakkama saama. Ma arvan, et oleme mängus valmis," kommenteeris põhilisi nüansse Parkonen. 

Peatreeneri sõnul on noormeeste eneseusk turniiri vältel tõusnud: "Iga mänguga on saanud selgemaks, et võime siin A-divisjonis mängida kõikide vastastega. Meie motivatsioon siin turniiril ongi ennast kõige paremate meeskondadega vastu proovile panna."