Kimi Räikkönen.Foto: EPA/Scanpix
Vormel 1
16. august 2018, 13:24

Umbjoobes kasarmusse naasnud Räikkönen jutustab, kuidas ta ajateenistusest putku pani (9)

Täna jõudis poelettidele soome- ja rootsikeelne versioon vormelipiloodi Kimi Räikköneni raamatust "Tuntematon Kimi Räikkönen" (tõlkes "Tundmatu Kimi Räikkönen"), kus soomlane pajatab muuhulgas seda, kuidas ta ajateenistusest putku pani.

Lugu algas sellest, kuidas ta jõudis linnaloalt tagasi ettenähtust hiljem ning umbjoobes. Järgmisel hommikul meenus noorele võidusõitjale, et tal on kahe nädala pärast Inglismaal võistlused.

"Mõtlesin, et pean kohe varahommikul siit plehku panema, sest saan igal juhul väljumiskeelu ega pääse muidu võistlustele," meenutab Räikkönen raamatus.

Ta jalutas lähimasse bensiinijaama, tellis sealt takso ja sõitis tagasi nõbu juurde, kust oli ka eelmisel õhtul tulnud. Õige varsti hakkasid telefonid helisema.

"Need olid ikka kuumad, sest lisaks joomisele ja hilinemisele panin veel jooksu. Autospordiliidust helistati mu nõbule, kuid me vedelesime samal ajal rannas ja jõime õlut."

Räikkönen soostus kasarmusse naasma alles seejärel, kui oli sõlminud kapteniga lepingu, et pääseb Inglismaale võistlema. Naastes oli ta endiselt veel pisut vindine, seega tõmmati ta liistule päev hiljem. 

"Näost punane veebel karjus mulle näkku ja küsis, kuidas kurat ma koerte eest pääsesin. Vastasin, et just te meile ju õpetate, kuidas olla intelligentsed. Sain mäletamist mööda 20päevase lahkumiskeelu."

 

My story so far. Available in Finnish and Swedish 16.8.2018. Other languages soon after.

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on