Üks Tartu ülikooli korvpallimeeskonnas jätkajaid on mullugi meeskonnas pallinud tagamängija Märt Rosenthal. Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
16. august 2018, 15:26

TÜ korvpallimeeskonna hooaja siht: võidelda play-off’i koha eest

Juuni alguse uudis, et Tartu ülikooli korvpallimeeskond lõpetab profimeeskonnanana ja jätkab üliõpilasmeeskonnana, jahmatas nii mõndagi tartlasest korvpallisõpra.

Tartlased on ikkagi harjunud, et nende korvpallimeeskond on Eestis alati kõige kõrgemas mängus. Sel sajandil pole Tartu meeskond Eesti liiga finaalis mänginud vaid kaks korda, 2003. ja 2017. aastal. Eesti meistriks on ta tulnud alates 2000. aastast aga seitse korda, viimati 2015. aastal. Ülikoolilinna korvpallimeeskonna hiilgeaeg jääb kümne aasta taha: 2008. aastal jõudis ta FIBA Europe Cup Final Fouri, kus ta jäi neljandaks, aasta hiljem sai ta toona Baltikumi kõigi tugevaimate klubide osavõtul toimunud Balti liigas Vilniuse Lietuvos Rytase ja Kaunase Žalgirise järel kolmanda koha.

Tartu ülikooli kantsler Meelis Luht teatas 5. juunil saadetud pressiteates, et ülikooli akadeemilise spordiklubi rahaline puudujääk oli mullu aasta lõpus ligikaudu paarsada tuhat eurot. „Kõige suuremad kulud on tekkinud korvpalliklubi tegevusest. Kui selle tegevus jätkub samadel põhimõtetel ja samas mahus, kasvab puudujääk aasta lõpuks poole miljoni euroni. Seetõttu on muudatused vältimatud,“ tõdes Luht spordiklubi rahalise seisu analüüsile tuginedes. Ta selgitas toona, et korvpall ei ole ülikooli põhitegevus.

Praeguseks on siiski olukord mõnevõrra selginud ja üks on selge: koduselt korvpallikaardilt Tartu korvpall päris ära ei kao. Septembri lõpus alustavas Eesti-Läti korvpalliliigas on Tartu ülikooli meeskonnal mõõdukad eesmärgid. „Tahame võidelda play-off’i koha eest,“ tutvustab Linnalehele Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi turundus- ja kommunikatsioonijuht Raigo Häelme. Seega hakatakse võitlema koha eest kaheksa parema hulgas. Tema sõnul ei saa siiski vastata küsimusele meeskonna eelarve suuruse kohta ja selgusetu on veel seegi, kellega peab Tartu meeskond hooajaeelseid kontrollmänge.

Meedias on juba mõnda aega spekuleeritud, et Tartu ülikooli korvpallimeeskonna peatreenerina jätkab mullugi selles ametis olnud Priit Vene. „Suure tõenäosusega saab Priit Venest meeskonna peatreener,“ kinnitab ka Häelme. Praegu viivad meeskonna treeninguid läbi aga Toomas Kandimaa, Hannes Tamm ja Liis Toomsalu.

„Mängijatest on praegu meeskonnas meie noored poisid, kes mängisid ka eelmisel hooajal esindusmeeskonnas. Saame peatreeneri paika, siis vaatame edasi,“ märgib Häelme, et ei välista peatreeneriga lepingu sõlmimise järel, et meeskonda siiski tugevdatakse mõne Eesti mõistes tugeva mängumehega. Meeskonna esindaja sõnul on treeningud sujunud hästi. „Ettevalmistus hakkas pihta juba juuni lõpus,“ lisab ta.